Keeping Mum (2005)

Some family secrets are best kept...buried.

Een vrolijk voortkabbelende komedie met bizarre moorden.
play

6,2 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
99 Min Verenigd Koninkrijk

Pastoor Walter Goodfellow is geobsedeerd door het schrijven van de perfecte preek en ziet niet dat zijn vrouw Gloria overspel pleegt met de golfinstructeur, en ook de streken van zijn kinderen gaan aan hem voorbij. De nieuwe hulp in de huishouding zal een reddende engel zijn maar brengt ook een aantal geheimen met haar mee.

Regie
Niall Johnson
Cast
Patrick Swayze, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Rowan Atkinson, Tamsin Egerton, Emilia Fox, Liz Smith, James Booth, Murray McArthur, Patrick Monckton, Rupert Simonian, Vivienne Moore, Rowley Irlam, Toby Parkes, Morgan Gower.
Opbrengst
$ 18.564.702
Release
02.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Niall Johnson | Cast: Rowan Atkinson (Reverend Walter Goodfellow), Kristin Scott Thomas (Gloria Goodfellow), Maggie Smith (Grace Hawkins), Patrick Swayze (Lance) e.a. | Speelduur: 103 minuten

Wat maakt een ‘zwarte komedie’? Zijn het wrange grapjes? Humor op het randje? Pijnlijk leuke situaties? Duidelijk is in elk geval wat het niet is: een vrolijk voortkabbelende komedie injecteren met bizarre moorden. Moord maakt een komedie namelijk niet meteen ‘zwart’. Daar is inbedding in de rest van de film voor nodig. Keeping Mum is een goed voorbeeld van een zwarte komedie die niet werkt. De film begint bescheiden en lichtvoetig, maar als halverwege een moordende oppas ten tonele verschijnt, gaat het mis. Alsof een druppeltje rood een hele pot witte verf verpest. Het nieuwe element is zo volkomen anders van toon dan de rest van de film, dat het wringt en zelfs ongepast lijkt. Erger nog: het moorddadige element is simpelweg niet grappig. En dat is tamelijk funest voor een komedie.

Aan de setting kan het in elk geval niet liggen. We worden meegenomen naar een popperig dorpje op het Britse platteland, Little Wallop, waar iedereen elkaar kent en het leven gemoedelijk en rustig is. Voor domineesvrouw Gloria misschien iets té rustig. Het vuur is verdwenen uit haar huwelijk en ze hunkert naar een goeie beurt van haar man. De dominee (een opvallend ingetogen Rowan Atkinson) heeft het echter te druk met de voorbereidingen van een belangrijke religieuze conventie en is blind voor de verleidingen van zijn eega. Uit pure frustratie begint Gloria een affaire met golfleraar en ultra-Amerikaan Lance (Patrick Swayze, die hier net als in Donnie Darko een op zijn zachtst gezegd curieuze rol voor zijn rekening neemt). Zie hier de sappige ingrediënten voor een heerlijke, oer-Britse komedie. Maar halverwege de film verschijnt daar Grace, de bejaarde nanny. Na vele tientallen jaren vast te hebben gezeten voor de moord op haar man en zijn maîtresse, is Grace weer op vrije voeten. Ze gaat meteen op zoek naar een nieuwe baan. Haar eerste werkgever? Een zekere domineesfamilie uit Little Wallop, die geen benul heeft van Grace’s duistere verleden. In eerste instantie lijkt Grace een reddende engel. Ze helpt de dominee met zijn preken, maakt een keukenprinses van de nymfomane dochter des huizes en zorgt ervoor dat zoonlief niet meer gepest wordt. Maar als Grace erachter komt dat Gloria er een buitenechtelijke relatie op nahoudt, spelen de moordneigingen weer op.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Leuke film met een goede cast. De film is niet, en dat is niet alleen te danken aan Rowan Atkinson,......"

rvg1983

"...Erg leuke film...T+) Maandag gezien in de Sneak Preview...."

Michaell

"...Ja inderdaad geweldige cast! Rowan Atkinson, ik houd van die gast...al zijn films vind ik top! Ik h......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Keeping Mum

acties