Brokeback Mountain (2005)

Love Is A Force Of Nature

Een emotionele mokerslag die je ademloos zal achterlaten.
play

7,9 details

  • 134 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Western
  • Verenigde Staten
  • Canada
134 Min Verenigde Staten

Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.

Regie
Ang Lee
Cast
Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Heath Ledger, Michelle Williams, Randy Quaid, Tom Carey, Valerie Planche, Don Bland, Marty Antonini, Victor Reyes, Steven Cree Molison, David Trimble, Lachlan Mackintosh, Dan McDougall, Larry Reese.
Budget
$ 14.000.000
Opbrengst
$ 178.043.761
Release
02.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Ang Lee | Cast: Heath Ledger (Ennis Del Mar), Jake Gyllenhaal (Jack Twist) e.a. | Speelduur: 134 minuten

De film vertelt het verhaal van twee jonge cowboys, Ennis Del Mar en Jack Twist, die in de zomer van 1963 wat bijverdienen met het hoeden van schapen in de bergen van Wyoming. In de uitgestrekte, eenzame landschappen ontwikkelen beide mannen al snel een hechte band, die – tot hun eigen verrassing en schrik – uitmondt in een seksuele relatie. Aan het eind van de zomer gaan Ennis en Jack echter weer uit elkaar, en proberen ze hun leven weer op te pakken. Beide mannen trouwen en bouwen een eigen bestaan op, maar de herinnering aan hun tijd op Brokeback Mountain blijft hen dierbaar. Wanneer ze elkaar jaren later weer tegenkomen, blijkt hun liefde nog even vurig als in de zomer van ’63. Vele heimelijke ontmoetingen volgen, maar voor Jack is dit niet genoeg; hij wil openlijk voor hun relatie uitkomen. Ennis weigert hier echter aan toe te geven en misgunt hierdoor niet alleen zichzelf het geluk, maar ook Jack.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Brokeback Mountain Nieuwsberichten

Laatste reacties

Steve Harwin

"...Onder sommige mensen ook wel bekend als bareback mountain. Ja ik weet het, slechte grap. on topic: I......"

WeWereWarned

"...[quote=benjamin]Waarom nu een spoiler zetten voor een lidwoord? Voor de rest een geweldig mooie film......"

Steve-O

"...Deze moet je echt gezien hebben! Echte ontroerende film. [spoiler]Toen ze 'het' gingen doen ging da......"

Brokeback Mountain

acties