Brokeback Mountain (2005)

Love Is A Force Of Nature

Een emotionele mokerslag die je ademloos zal achterlaten.
play

7,9 details

  • 134 Min
  • Romantiek
  • Drama
  • Western
  • Verenigde Staten
  • Canada
134 Min Verenigde Staten

Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.

Regie
Ang Lee
Cast
Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Heath Ledger, Michelle Williams, Randy Quaid, Valerie Planche, Tom Carey, Don Bland, Marty Antonini, Victor Reyes, Lachlan Mackintosh, Steven Cree Molison, David Trimble, Dan McDougall, Larry Reese.
Budget
$ 14.000.000
Opbrengst
$ 178.043.761
Release
02.09.2005

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Ang Lee | Cast: Heath Ledger (Ennis Del Mar), Jake Gyllenhaal (Jack Twist) e.a. | Speelduur: 134 minuten

Geluk hangt voor een groot deel af van de keuzes die je in je leven maakt. Terugkijkend zou je soms willen dat je dingen anders had gedaan. Eén woord had al zoveel kunnen uitmaken. Eén aanraking had al zoveel kunnen veranderen. Maar je deed niets. En de gevolgen hiervan waren ingrijpend. Brokeback Mountain gaat over dergelijke sleutelmomenten.

Nog voordat de film goed en wel in de bioscopen draait, is Brokeback Mountain al een van de meest besproken films van het jaar. Het gegeven van twee cowboys – het toonbeeld van echte mannelijkheid – die het met elkaar doen, fascineert blijkbaar. Een dergelijke benadering doet de film echter tekort. Dit is geen film met een homoseksuele agenda. Dit is een liefdesfilm, puur en simpel. Een film over hoe mensen kiezen hun leven te leiden, over een wereld die hen die keuzevrijheid misschien niet gunt, over onderdrukte verlangens en over loslaten. Regisseur Ang Lee overtreft zichzelf en dompelt de kijker onder in cinematografische weelde. Brokeback Mountain is misschien wel de beste film van 2006. En het jaar is nog maar net begonnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Brokeback Mountain Nieuwsberichten

Laatste reacties

Steve Harwin

"...Onder sommige mensen ook wel bekend als bareback mountain. Ja ik weet het, slechte grap. on topic: I......"

WeWereWarned

"...[quote=benjamin]Waarom nu een spoiler zetten voor een lidwoord? Voor de rest een geweldig mooie film......"

Steve-O

"...Deze moet je echt gezien hebben! Echte ontroerende film. [spoiler]Toen ze 'het' gingen doen ging da......"

Brokeback Mountain

acties