Saw II (2005)

We Dare You Again...

De film straalt aan alle kanten gehaastheid uit en is ondanks een aantal inventieve gruwelijkheden een ondermaats aftreksel van het origineel.
play

5,6 details

  • 93 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Wanneer er een nieuw moordslachtoffer wordt ontdekt, wijst alles erop dat dit weer het werk is geweest van Jigsaw. Detective Eric Matthews begint een onderzoek en weet Jigsaw moeiteloos op te sporen. Maar de arrestatie van Jigsaw blijkt onderdeel van zijn doortrapte plan. Acht slachtoffers vechten in een onbekende ruimte voor hun leven. Als blijkt dat een van hen Matthews' zoon is, wordt Eric gedwongen om zelf aan het dodelijke spel deel te nemen....

Regie
Darren Lynn Bousman
Cast
Tobin Bell, Donnie Wahlberg, Emmanuelle Vaugier, Shawnee Smith, Dina Meyer, Glenn Plummer, Tony Nappo, Erik Knudsen, Noam Jenkins, Lyriq Bent, Franky G, Beverley Mitchell, Tim Burd, Vincent Rother, Kelly Jones.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 152.925.093
Release
28.10.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Lynn Bousman | Cast: Donnie Wahlberg (Eric Matthews), Shawnee Smith (Amanda), Tobin Bell (Jigsaw), Franky G. (Xavier) e.a. | Speelduur 93 min.

De filmindustrie is misschien wat hardleers, maar dat het ijzer gesmeed moet worden als het heet is, hoeft ze niet aan het verstand gebracht te worden. Amper een jaar na de Amerikaanse en nog geen zeven maanden na de Nederlandse release van Saw wordt deel twee al weer gelanceerd. Nieuwsberichten over de lugubere, afgekeurde filmposter en de tagline “Oh yes, there will be blood” deden de fans watertanden, maar het is spijtig om te moeten concluderen dat ook Saw II de filmwetten inzake snelle remakes niet heeft kunnen veranderen. De film straalt aan alle kanten gehaastheid uit en is ondanks een aantal inventieve gruwelijkheden een ondermaats aftreksel van het origineel.

Vrijwel alle verschillen met deel één pakken verkeerd uit. Onder het mom van “meer is beter” (een klassieke fout) worden dit keer acht mensen tegelijkertijd blootgesteld aan de moorddadige spelletjes van Jigsaw. In een afgesloten huis dat langzaam wordt gevuld met een dodelijk gas (wie aan horror denkt, denkt nou niet meteen aan zo’n saaie ‘silent killer’) moeten deze Big Brother bewoners het tegengif zien te vinden dat her en der verstopt is. Uiteraard komen ze allerlei dodelijke obstakels tegen, maar van moord met een moraal is dit keer nauwelijks sprake. In een setting die hinderlijk aan Cube doet denken, dreigen de onnozele halzen (want dat zijn ze) rechttoe, rechtaan aan hun einde te komen. De naargeestige spanning die Saw zo aantrekkelijk maakte, wordt in de openingsscène nog wel geëvenaard (misschien zelfs overtroffen), maar vervolgens vliegensvlug ingeruild voor een nieuwsgierige opwinding over wie het volgende slachtoffer zal zijn en hoe dat zal gebeuren. En zo lijkt de film ineens verdraaid veel op een ordinaire slasher movie, iets wat Saw nou juist níet was. Het maakt al snel niet meer uit wie er zal sneuvelen, laat staan waarom. Als de gedupeerden ook elkáár nog eens de hersens gaan inslaan, zou je willen dat het allemaal wat sneller ging. Meer boobytraps hadden zeker niet misstaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Saw II Nieuwsberichten

Laatste reacties

Edwinem

"...[spoiler]vraagje: die kerel die doodgaat in de oven zegt dat hij geen keuze had om mee te doen met j......"

youstip89

"...Oow wyahaha Yor= Ik had het perongeluk fout of verkeerd begrepen:S :P..."

Frank_Costello

"...[quote=Yor=]Ben het helemaal met Frank eens; het acteerwerk is echt tenenkrommend. Als er wat betere......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Saw II

acties