Saw II (2005)

We Dare You Again...

De film straalt aan alle kanten gehaastheid uit en is ondanks een aantal inventieve gruwelijkheden een ondermaats aftreksel van het origineel.
play

5,6 details

  • 93 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Wanneer er een nieuw moordslachtoffer wordt ontdekt, wijst alles erop dat dit weer het werk is geweest van Jigsaw. Detective Eric Matthews begint een onderzoek en weet Jigsaw moeiteloos op te sporen. Maar de arrestatie van Jigsaw blijkt onderdeel van zijn doortrapte plan. Acht slachtoffers vechten in een onbekende ruimte voor hun leven. Als blijkt dat een van hen Matthews' zoon is, wordt Eric gedwongen om zelf aan het dodelijke spel deel te nemen....

Regie
Darren Lynn Bousman
Cast
Tobin Bell, Donnie Wahlberg, Emmanuelle Vaugier, Shawnee Smith, Dina Meyer, Glenn Plummer, Tony Nappo, Erik Knudsen, Noam Jenkins, Lyriq Bent, Franky G, Beverley Mitchell, Tim Burd, Vincent Rother, Kelly Jones.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 152.925.093
Release
28.10.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Lynn Bousman | Cast: Donnie Wahlberg (Eric Matthews), Shawnee Smith (Amanda), Tobin Bell (Jigsaw), Franky G. (Xavier) e.a. | Speelduur 93 min.

De filmindustrie is misschien wat hardleers, maar dat het ijzer gesmeed moet worden als het heet is, hoeft ze niet aan het verstand gebracht te worden. Amper een jaar na de Amerikaanse en nog geen zeven maanden na de Nederlandse release van Saw wordt deel twee al weer gelanceerd. Nieuwsberichten over de lugubere, afgekeurde filmposter en de tagline “Oh yes, there will be blood” deden de fans watertanden, maar het is spijtig om te moeten concluderen dat ook Saw II de filmwetten inzake snelle remakes niet heeft kunnen veranderen. De film straalt aan alle kanten gehaastheid uit en is ondanks een aantal inventieve gruwelijkheden een ondermaats aftreksel van het origineel.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Saw II Nieuwsberichten

Laatste reacties

Edwinem

"...[spoiler]vraagje: die kerel die doodgaat in de oven zegt dat hij geen keuze had om mee te doen met j......"

youstip89

"...Oow wyahaha Yor= Ik had het perongeluk fout of verkeerd begrepen:S :P..."

Frank_Costello

"...[quote=Yor=]Ben het helemaal met Frank eens; het acteerwerk is echt tenenkrommend. Als er wat betere......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Saw II

acties