Casanova (2005)

He won every woman's heart. She won his.

Teleurstellende hybride: dankzij het tekenfilm-karakter is het verhaal te tam.
play

6,0 details

  • 112 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Casanova, het verhaal over een romanticus die, nadat het hem niet gelukt is een speciaal Venetiaans meisje te versieren, de echte bedoeling van de liefde ontdekt.

Regie
Lasse Hallström
Cast
Jeremy Irons, Heath Ledger, Sienna Miller, Natalie Dormer, Oliver Platt, Lena Olin, Ken Stott, Helen McCrory, Omid Djalili, Charlie Cox, Tim McInnerny, Philip Davis, Stephen Greif, Leigh Lawson, Paddy Ward.
Opbrengst
$ 37.691.644
Release
25.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Lasse Halström | Cast: Heath Ledger (Casanova), Sienna Miller (Francesca Bruni), Jeremy Irons (Pucci), Oliver Platt (Paprizzio), Lena Olin (Andrea) e.a. | Speelduur: 108 minuten

Lasse Hallströms Casanova heeft op het eerste gezicht al iets vertrouwds, iets wat je vaag bekend voorkomt. Het is niet de figuur Giacomo Casanova, die iedereen wel kent van horen zeggen, maar waarvan weinigen weten wie hij ook alweer precies was (behalve dan de beroemdste rokkenjager uit de wereldgeschiedenis). Het is iets anders: je krijgt het gevoel dat je dit allemaal al eens hebt gezien, maar dan anders – en leuker. Je vraagt je af wat het toch kan zijn, totdat je je herinnert dat deze film wordt gedistribueerd door Buena Vista International. Disney dus. Casanova volgt namelijk trouw de formule van een klassieke Disney-tekenfilm: je neemt een iconisch personage uit de wereldliteratuur (Aladdin, Mowgli, de Klokkenluider van de Notre-Dame), voegt een paar ‘grappige’ sidekicks en een schmierende schurk toe, en verzint een luchthartig avontuur dat zeer losjes verbonden is met het bronmateriaal. Daar maak je een tekenfilm van, waarmee de meest fantastische vondsten mogelijk worden (een zingende beer, een dansend theeservies, een papegaai met tanden).

Maar Casanova is een live action film. Waarom? Omdat Casanova’s avonturen veel te pikant zijn voor een tekenfilm natuurlijk. Heath Ledger doet in deze film uiteraard niets waarbij wij ook maar een tepel te zien krijgen, maar een Disney-tekenfilm over een man die bij de ene na de andere vrouw in bed duikt blijft een utopie. Het verhaal, waarin Casanova en de vrouw van zijn dromen schuilgaan achter aliassen en Venetiaanse maskers en pas tegen het eind de waarheid over elkaar ontdekken, blijft luchtig en grotendeels uit de duim gezogen. Casanova krijgt inderdaad een koddige sidekick en Jeremy Irons mag er net als in The Lion King lekker op los schmieren, als een inquisiteur die Casanova achter de tralies wil hebben vanwege diens verderfelijke invloed op de publieke moraal.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk goed deze komedie, die ik vooral heb bekeken omdat Heath Ledger erin meespeelt. Maar het i......"

benjamin

"...Gezien uit interesse voor de hoofdrol van Ledger, maar hij viel tegen...."

Spider-fan

"...Ik wil hem wel zien, als man kun je hier natuurlijk veel van leren (vermijden van geslachtsziekten e......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Casanova

acties