Bad News Bears (2005)

Baseball has rules. Meet the exceptions.

Zoethoudertje dat niemand echt zal opwinden, maar ook weinig mensen echt teleur zal stellen.
play

5,9 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sport
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Morris Buttermaker heeft het niet getroffen met zichzelf. Vroeger was hij een getalenteerde honkballer die zelfs nog kort bij de profs heeft gespeeld. Nu heeft hij een kwakkelend bedrijfje in het bestrijden van ongedierte. Hij is aan de drank, heeft geen relatie en geen geld. Maar biedt zijn grote liefde honkbal hem dan geen soelaas? Hij coached een amateur-team , verzorgt wedstrijdbegeleiding, dat soort dingen. Op een kwade dag wordt hem gevraagd om een jeugdteam te coachen. Dat wil hij wel, want Liz Whitewood die hem dat vraagt, betaalt hem er goed geld voor. Alleen, dit jeugdteam is geen team. Het zijn zelfs geen honkballers. Ze hebben een hekel aan elkaar, beheersen de sport voor geen meter, en tot overmaat van ramp hebben ze als belangrijkste tegenstander een team met een nogal verwaand heertje als coach Roy Bullock. Goede raad is duur, voor Buttermaker, maar er zit niks anders op dan keihard werken aan....

Regie
Richard Linklater
Cast
Billy Bob Thornton, Greg Kinnear, Marcia Gay Harden, Troy Gentile, Tyler Patrick Jones, Jeffrey Tedmori, Ridge Canipe, Aman Johal, Brandon Craggs, Sammi Kane Kraft, Timmy Deters, Emmanuel Estrada, Carlos Estrada, Jeffrey Davies, Kenneth 'K.C.' Harris.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 34.252.847
Release
22.07.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Linklater | Cast: Billy Bob Thornton (Morris Buttermaker), Greg Kinnear (Roy Bullock), Marcia Gay Harden (Liz Whitewood), Sammi Kane Kraft (Amanda Whurlitzer), Ridge Canipe (Toby Whitewood), e.a. | Speelduur: 113 min.

Kunst is jezelf uitdrukken. Een product is iets waar je winst op wil maken. Film zit er tussenin. Niet voor niets zijn er heel wat regisseurs die persoonlijke films afwisselen met producten die een wat breder publiek aanspreken. Iemand als Clint Eastwood wil de gaten tussen zijn serieuze films wel eens opvullen met studio-zoethoudertjes, en ook de Texaanse humanist Richard Linklater stopt wel eens een School of Rock tussen zijn Before Sunrise en -Sunset.

Zijn Bad News Bears is een remake van het nèt niet gelijknamige The Bad News Bears uit 1976 en ook de twee films zelf ontlopen elkaar nauwelijks. Nog steeds is er een honkbalteam dat bestaat uit grofgebekte incompetente losers. Nog steeds wordt dat team gecoacht door een grofgebekte incompetente loser. Nog steeds blijken alle grofgebekte incompetente losers aan het einde wat minder incompetent en loserig te zijn dan ze aan het begin leken. Nog steeds blijven ze de hele film lang wèl grofgebekt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bad News Bears Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bad News Bears

acties