Mission to Mars (2000)

Let There Be Life.

Reviews (2)

Steve Harwin

Avatar

De vergelijking met 2001 en Armageddon snijdt niet echt hout; deze heeft meer weg van het relatief onbekende (en betere!) Red Planet die hetzelfde jaar uitkwam.
Alhoewel de namen van cast en regie de suggestie wekken van een prima film valt het toch sterk tegen: een mager verhaal met een matig uitgewerkt plot en te veel sentimenteel geneuzel maken het tot niet veel meer dan een soapy drama. Typisch voorbeeld is het moment waarop Woody Blake (Tim Robbins) het leven zal laten en op de display van een ruimtepak de tekst 'point of no return' verschijnt.

vincentstam

Avatar

Dat IMDb-cijfer vind ik wel terecht. Er is zeer veel gejat van andere science fiction films (2001 Space Odyssee, e.a.). En als je weet dat het origineel uit andere films komt, zit je je echt op te vreten. Weinig origineel dus. Afgezien van het (idee van het) einde, maar toen was het al te laat: dat kon de film als geheel niet meer goedmaken.

Ik heb de film toentertijd in de bios gezien met vrienden en er lang over nagepraat: wat een zaadfilm!

Als 'komische' film is het de moeite van het kijken best waard, al is het alleen maar om de vondsten uit vorige science fiction films te ontdekken!!