7,3 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigde Staten

Christine Jesperson is een eenzame performance-kunstenares, die bijverdient als taxichauffeuse voor oudere mensen. Ze gebruikt haar artistieke visies om de dingen en mensen naar wie ze verlangt dichterbij te brengen. Richard Swersey (John Hawkes), een pas gescheiden schoenenverkoper die zijn twee zoontjes probeert op te voeden, hoopt stilletjes dat er fantastische dingen gaan gebeuren. Maar wanneer Christine toenaderingspogingen onderneemt, raakt hij in paniek. Richard's zevenjarige zoon Robby heeft ondertussen een pikante internetrelatie met een onbekende vrouw, en zijn veertienjarige broer Peter laat zich als proefkonijn gebruiken door twee oversekste pubermeisjes.

Regie
Miranda July
Cast
John Hawkes, Brad William Henke, Miranda July, Ellen Geer, JoNell Kennedy, Hector Elias, Tracy Wright, Carlie Westerman, Najarra Townsend, Colette Kilroy, Miles Thompson, Amy French, Brandon Ratcliff, Natasha Slayton, James Kayten.
Release
17.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Miranda July | Cast: Miranda July (Christine Jeperson), John Hawkes (Richard Swersey) e.a. | Speelduur: 90 minuten

In deze moderne tijd is het voor veel mensen steeds moeilijker om echt contact met elkaar te hebben. Ook de manieren waarop mensen contact met elkaar leggen, zijn veranderd en daardoor voor een deel van de mensheid een stuk lastiger geworden. Videokunstenares en performance artiest Miranda July wist daar een intelligent filmscript over te schrijven, debuteerde als regisseuse om haar visie vorm te geven en nam ook nog eens één van de hoofdrollen voor haar rekening. Mogelijk zwaarbeladen onderwerpen zoals seks tussen tieners en volwassenen, de zin van het leven, poepseks met een zevenjarige, het ouderschap en natuurlijk de liefde komen aan bod in de context van dat bovengenoemde contact. Maar ze worden juist op een luchtige, tragikomische manier gepresenteerd, en daarin zit de kracht van July’s debuut.

July speelt de fantasierijke videokunstenares Christine, die probeert contact te leggen met schoenenverkoper Richard, sinds kort alleenstaande vader van twee zonen. Hij weet zich geen raad met al deze zaken. Ondertussen wordt zijn oudste zoon, de 14-jarige Peter, benaderd door twee buurmeisjes om te beoordelen wie van de twee het beste kan pijpen. Dit vragen zij aan hem om zich daarna met meer zelfverzekerdheid voor het eerst echt seks te kunnen hebben, met een veel oudere man. Richards jongste zoon, Robby, chat met een anonieme oudere vrouw over ‘heen en weer poepen in elkaars kontgat’. Voor haar is dit een opwindende perversie, voor hem slechts een onschuldig spelletje. Dit wordt in een bepaalde scène op prachtige wijze duidelijk gemaakt. Wanneer de vrouw aan Robby vraagt: ‘Are you touching yourself?’ kijkt hij bedachtzaam naar zijn vingers die op het bureau rusten. Hij constateert dat hij zijn duimen tegen elkaar aan houdt en geeft vrolijk een bevestigend antwoord. En dan is er Sylvie, het buurmeisje van Robby van ongeveer dezelfde leeftijd, die al jaren bezig is met het verzamelen van een uitzet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Pauljan

"...Uitmuntende film!..."

Reup

"...Tja, gisteren gezien op de VPRO (23 jan 2009) en met grote verbazing gekeken naar dit meesterwerk wa......"

GiLuX

"...Briljante film... als je beetje van intelligente humor houdt zeker kijken...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Me and You and Everyone We Know

acties