Prime (2005)

A therapeutic new comedy.

6,0 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Rafi (Uma Thurman) is een 37-jarige carrièrevrouw uit Manhattan. Haar huwelijk is zojuist op de klippen gelopen en zoals het hoort loopt ze daarvoor en voor enkele andere 'issues' bij psychotherapeute Lisa (Meryl Streep). Geheel onverwacht wordt Rafi verliefd op de talentvolle 23-jarige schilder Dave (Bryan Greenberg). Wat het verliefde stel echter niet weet is dat Rafi's therapeute Dave's moeder is. Vanuit verschillende oogpunten wordt er gekeken naar deze liefdesrelatie door vrienden, familie en in het bijzonder Lisa.

Regie
Ben Younger
Cast
Meryl Streep, Uma Thurman, Ato Essandoh, Zak Orth, Annie Parisse, Bryan Greenberg, Jon Abrahams, Doris Belack, Jerry Adler, Aubrey Dollar, David Younger, David Anzuelo, Palmer Brown, Adriana Biasi, Naomi Aborn.
Release
21.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Younger | Cast: Uma Thurman (Rafi Gardet), Meryl Streep (Lisa Metzger), Bryan Greenberg (David Bloomberg), Jon Abrahams (Morris), etc. | Speelduur: 105 minuten

Eigenlijk zou Sandra Bullock de hoofdrol spelen in Prime, maar zij keerde het project al in een vroeg stadium de rug toe. Ze kon het niet eens worden met schrijver/regisseur Ben Younger over belangrijke wijzigingen in het script. Dit soort perikelen in de voorbereiding zijn meestal geen goed teken en willen nog wel een hun weerslag hebben op de kwaliteit van de film. Gelukkig is daar in dit geval niet echt iets van te merken: nog net op tijd wist men Uma Thurman op te snorren om Bullock te vervangen, en de opnames konden volgens schema van start gaan. Het resultaat mag er best zijn: een grappige en romantische film zonder al te veel diepgang

Uma Thurman is Rafi Gardet, een 37-jarige carrièrevrouw en net gescheiden. Ze heeft het daar nog best moeilijk mee, maar gelukkig heeft ze veel steun aan haar therapeute en goede vriendin Dr. Lisa Metzger (Meryl Streep). Thurman - die hier weinig meer heeft van de op wraak beluste killer-chick op zoek naar ene Bill - speelt een zachtmoedige, innemende jonge vrouw die je zonder meer alle geluk in de liefde toewenst. Dr. Lisa moedigt haar dan ook aan om vooral weer te gaan daten. Rafi’s hoofd staat daar eigenlijk nog helemaal niet naar, totdat ze bij toeval de jonge schilder David (een prima rol van Bryan Greenberg) ontmoet. Het klikt bijzonder goed tussen de twee maar er is wel één probleem: David is namelijk een aantal jaartje jonger dan Rafi. Om precies te zijn veertien jaartjes jonger. Lisa verzekert haar dat het leeftijdsverschil er absoluut niet toe doet en vindt dat Rafi nu eindelijk maar weer eens van het leven moet gaan genieten. Als therapeute houdt Lisa er dit soort moderne opvattingen op na, maar als moeder van een joods gezinnetje is ze toch een heel stuk conservatiever en dat botst nog wel eens met de opvattingen van haar zoon. Keer op keer adviseert ze hem om toch vooral een joods meisje te zoeken. Tevergeefs, want nu blijkt de jongen iets te hebben met een vrouw die niet alleen niet joods is maar ook nog eens een keer veel ouder is als hij! Maar wacht eens even… Lisa’s zoon heeft iets met een veel oudere vrouw en haar patiënte Rafi heeft iets met een veel jongere jongen? Juist, Lisa wordt in ernstige verlegenheid en gewetensnood gebracht als ze erachter komt dat het háár zoon David is die iets met Rafi heeft. Eigenlijk zou ze het Rafi moeten vertellen, maar dat zou ook het einde betekenen van de behandeling. Ze besluit het niet te vertellen zodat ze Rafi kan blijven helpen en omdat ze stiekem verwacht dat de relatie toch wel van korte duur zal zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Prime Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

berktoppie

"...Echt leuk heb met grote glimlach de film bekeken:)..."

Gumps

"...Volgensmij heb ik deze film in het Duits gezien, alleen dan een Duitse versie, dus hele andere film......."

kangaroe

"...Top film :) gezien die uma kan het gewoon, en ja myrl is eigenlijk vrijwel altijd goed en heeft natu......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Prime

acties