Big Momma's House 2 (2006)

The Momma of all Comedies is Back.

Mateloos irritante en wanstaltige film waar werkelijk niets grappigs aan is.
play

4,3 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Malcolm is terug als de brutaalste, grootste en gezelligste 'Momma' ooit. Hij moet dit keer helpen een nationale veiligheidsramp te voorkomen. Maar de ramp blijkt niets in vergelijking tot de undercover rol die hij dit keer als Big Momma moet spelen; nanny van de compleet gestoorde familie van de verdachte....

Regie
John Whitesell
Cast
Martin Lawrence, Chloe Moretz, Zachary Levi, Kat Dennings, Nia Long, Mark Moses, Rhoda Griffis, Emily Procter, Marisol Nichols, Jascha Washington, Josh Flitter, Dan Lauria, Sarah Brown, Preston Shores, Trevor Shores.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 138.259.062
Release
26.01.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: John Whitesell | Cast: Martin Lawrence (Malcolm Turner), Nia Long (Sherry Pierce), Zachary Levi (Kevin), Mark Moses (Tom Fuller), Emily Procter (Leah Fuller), e.a. | Speelduur: 99 minuten

Eén van de beste komedies uit de filmgeschiedenis is zonder meer Some Like it Hot: een film over twee kerels, verkleed als vrouwen, die allerlei hilarische toestanden beleven. Ook erg leuk was natuurlijk Tootsie met Dustin Hoffman, en eigenlijk was Robin Williams ook nog best grappig als Mrs. Doubtfire. Maar eenvoudigweg een kerel in een jurk stouwen levert niet automatisch een grappige film op, dat bewees het in 2000 uitgebrachte Big Momma’s House, met Martin Lawrence als een kolossale negerin. Om redenen die we wel nooit zullen begrijpen werd de film wel een financieel succes. Een vervolg moest er dus komen en dat is er nu ook, onder de welluidende titel Big Momma’s House 2. Het moet gezegd worden: de makers hebben zichzelf overtroffen, want dit deel maakt een grondige herziening van het begrip ‘dieptepunt’ noodzakelijk.

FBI-agent Malcolm Turner hijst zich wederom in zijn Big Momma-kostuum, ditmaal voor een undercoveropdracht. Om een nationale veiligheidsramp te voorkomen is het van belang dat een belangrijke verdachte nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Malcolm, in de hoedanigheid van Big Momma, gaat aan het werk als nanny in het huis van de verdachte. Een ideale positie natuurlijk om een oogje in het zeil te houden, alleen heeft Big Momma er niet op gerekend dat zij als nanny ook nog geacht wordt om voor drie totaal verknipte kinderen te zorgen. Zware criminelen inrekenen is voor Big Momma geen probleem, maar een ontwricht gezin weer enigszins op de rails krijgen is andere koek.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Big Momma's House 2 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Deze film is naar mijn mening niet beter of slechter dan het eerste deel. Het is een leuke film zon......"

Nickzy9

"...Leuk! zeker lachen geblazen! Hij verveeld geen moment! Zeker kijken! Al is het eerste deel beter!......"

GREAT gevechtsfilm fan

"...Ja da is ook een heel goede komedie zalig gwn 8/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Big Momma's House 2

acties