Nacho Libre

Nacho Libre (2006)

He's nacho average hero

5,2 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sport
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
92 Min Duitsland

Nacho (Jack Black) is nogal een sukkel. Hij is kok in een Mexicaans klooster voor weeskinderen. Nacho geeft veel om de weeskinderen voor wie hij kookt, maar zijn eten is niet te pruimen. Volgens hem komt dat door de ingrediënten. Hij moet een plan bedenken om geld te verdienen om beter eten te kunnen kopen voor 'die arme jonge weesjes'. Dat het ook bedoeld is om indruk te maken op de beeldschone zuster Encarnación, zegt hij er niet bij. <br>Het lijkt Nacho heel aantrekkelijk om geld te verdienen als Lucha Libre worstelaar. Hij vindt zichzelf een ruwe diamant in die tak van sport. Samen met zijn graatmagere, nogal aparte maatje Esqueleto gaat hij aan de gang. <br>Aangezien worstelen verboden is door de kloosterleiding, is Nacho genoodzaakt een dubbelleven te leiden. Onherkenbaar door een hemelsblauw masker neemt Nacho het op tegen de beroemdste worstelaars van Mexico. Zo probeert hij op zijn unieke, dolkomische manier het leven voor de weesjes in het klooster wat draaglijker te maken....

Regie
Jared Hess
Cast
Jack Black, Ana de la Reguera, Héctor Jiménez, Darius Rose, Moises Arias, Carlos Maycotte, Richard Montoya, Cesar Gonzalez, Rafael Montalvo, Julio Sandoval, Ventura 'Tigre Hispano' Lahoz, Felipe Jesus 'Terror Chino' Hernandez, Enrique Muñoz, Carla Jimenez, Agustin 'Rigo' Rey.
Budget
$ 32.000.000
Opbrengst
$ 80.197.993
Release
16.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Jared Hess | Cast: Jack Black (Nacho), Ana de la Reguera (Zuster Encarnación), Héctor Jiménez (Esqueleto), Darius Rose (Chancho), e.a. | Speelduur: 92 minuten

En daar hebben we hem weer: die gezette, hyperenergieke komiek met de duivelse oogjes. Een aantal jaren terug mocht je hem nog een cultfiguur noemen. Jack Black, oud-lid van Tim Robbins’ Actor’s Gang aan wie hij zijn piepkleine bijdrage in Bob Roberts te danken had, rolde van excentrieke rollen in de televisieserie The X Files tot zijn voorzichtige doorbraak op het witte doek in High Fidelity. Echte fans blijven hem echter zien als de ene helft van het satirische rockduo Tenacious D dat met liedjes als Fuck her Gently de grenzen van de goede smaak opzocht. Een bioscoopfilm staat praktisch voor de deur. Tegenwoordig is hij echter ook inzetbaar als knuffelbeer in romantische komedies als The Holiday waarin die duivelse oogjes ineens hondenogen worden.

Nacho Libre is een merkwaardig geval. Reclamefilmpjes kwamen al ruim een jaar geleden in de theaters voorbij en nu, ineens, kunnen we hem dan toch nog zien. Het is een tweeledig raadsel, want enerzijds vraag je je af waarom het zo lang duurde en anderzijds, na hem gezien te hebben, of een plek tussen de drukke bioscoopagenda wel een verdiende is geweest. Jacks groeiende populariteit speelt natuurlijk een rol en het is moeilijk zijn charisma te weerstaan. Met dit geinige, maar ook wat vervelende tussendoortje dat beter geschikt was voor een directe release op dvd, zien we Black nog op de vertrouwde ADHD-toer. Het is ondanks het magere resultaat niet te hopen dat het zijn laatste stuiptrekking als cultheld is voordat hij bij ieder tienermeisje op een poster boven het bed hangt.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Nacho Libre Nieuwsberichten