Basic Instinct 2 (2006)

Everything interesting begins in the mind.

Waarom een vervolg maken op een film waarvan het einde een vervolg uitsluit. Waarom een vervolg maken dat eigenlijk van te voren al gedoemd is te falen?
play

3,8 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Spanje
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigd Koninkrijk

Schrijfster Catherine Tramell komt opnieuw in conflict met de wet, maar nu in London. Het openbaar ministerie wijst psychiater Andrew Glass (Morrissey) aan om haar te evalueren om zodoende te voorkomen dat ze op borgtocht vrij komt. Er slaat een vonk over tussen de twee en er begint een spel van van spanning en verleiding.

Regie
Michael Caton-Jones
Cast
Sharon Stone, Charlotte Rampling, David Thewlis, Hugh Dancy, Neil Maskell, David Morrissey, Stan Collymore, Indira Varma, Flora Montgomery, Terence Harvey, Ellen Thomas, Heathcote Williams, Jan Chappell, Mark Sangster, Tim Berrington.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 38.629.478
Release
29.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Caton-Jones | Cast: Sharon Stone (Catherine Tramell), David Morrisey (Dr. Michael Glass), Charlotte Rampling (Milena Gardosh), David Thewlis (Roy Washburn) e.a. | Speelduur: 114 minuten.

Veertien jaar geleden maakte Paul Verhoeven de erotische thriller Basic Instinct naar een script van Joe Eszterhas, met Micheal Douglas en Sharon Stone in de hoofdrollen. Douglas speelde Nick Curran, een politieagent die geobsedeerd raakte door de van moord verdachte Catherine Tramell, gespeeld door Stone. Terwijl er steeds meer doden vallen en Curran een relatie aangaat met Tramell draait het plot en de spanning om de vraag of Catherine Tramell nu wel of niet mensen met een ijspriem vermoordt. Het laatste shot van een ijspriem die onder haar bed ligt en waar ze net niet naar grijpt tijdens een vrijpartij met Nick, bevestigt het vermoeden dat zij het toch gedaan heeft. Dus waarom een tweede film maken rondom dezelfde vraag, terwijl iedereen die de eerste film heeft gezien weet dat zij een moordenares is die mannen om haar vinger windt en gek maakt?

Die vraag wordt door de makers van de film niet beantwoord. Men bewandelt ongeveer hetzelfde pad als veertien jaar terug, maar regisseur Caton-Jones is geen Paul Verhoeven, het script zit minder logisch in elkaar en David Morrisey heeft als mannelijk hoofdpersoon lang niet zo veel uitstraling als Michael Douglas. De enige die enigszins in de buurt van het niveau van de eerste film komt, is Sharon Stone. Maar ondanks dat ze erg haar best doet, is ze nu toch niet meer zo verleidelijk als vroeger.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Basic Instinct 2 Nieuwsberichten

Basic Instinct 2

acties