Romance & Cigarettes (2005)

A Savage Musical

6,3 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Musical
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Nick Murder heeft een minnares en als zijn vrouw daar achter komt doordat ze een pornografisch getint rijmpje in zijn broekzak vindt, zal Nick zijn huwelijk moeten zien te redden. Het is uit met de rust in het huisje van Nick, Kitty en hun drie dochters. In een mum van tijd is de hele buurt medeplichtig aan zijn overspel en aan haar wraakacties.

Regie
John Turturro
Cast
Kate Winslet, Christopher Walken, Susan Sarandon, James Gandolfini, Steve Buscemi, Mandy Moore, Bobby Cannavale, Mary-Louise Parker, Barbara Sukowa, Eddie Izzard, Amy Sedaris, Adam LeFevre, Aida Turturro, Elaine Stritch, P.J. Brown.
Release
13.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: John Turturro | Cast: James Gandolfini (Nick Murder), Susan Sarandon (Kitty Kane), Kate Winslet (Tula), Christopher Walken (Cousin Bo), Steve Buscemi (Angelo) e.a. | Speelduur: 115 minuten

John Turturro kan een aardig potje breken. De acteur met het ietwat schlemielige uiterlijk heeft een bijna feilloos cv opgebouwd waar menig collega jaloers op zal zijn, al is zijn optreden soms van korte duur. Zo was zijn nog geen twee minuten durende optreden in The Big Lebowski als de fanatieke in paars geklede bowler Jesus Quintana onvergetelijk. Ook in minder geslaagde producties weet hij vaak de show te stelen zoals recentelijk in Spike Lee’s She Hate Me, waarin hij griezelig nauwkeurig Marlon Brando imiteert.

Achter de camera wil het nog niet zo lukken. Mac en Illuminata zijn titels waar menig filmliefhebber waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord. Voor zijn derde regieklus bleef hij weliswaar in de onafhankelijke markt, maar hij richtte het vizier dit keer op een groter publiek. Romance & Cigarettes is de afgelopen tijd een vast nummer geweest op festivals, maar de reacties zijn bedeesd. Het idee ontstond tijdens de opnamen van Barton Fink, een van Turturro’s beste acteerprestaties in een film van de gebroeders Coen (die nu optraden als producenten). Het moest een film worden die moeiteloos zowel grappig, ernstig als dwaas kon zijn. Later kwam daar nog het idee bovenop om bij tijd en wijlen zijn cast in zingen uit te laten barsten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Romance & Cigarettes Nieuwsberichten

Laatste reacties

Westlander

"...De vraag is eigenlijk is bij welk genre deze film past: komedie of musical. Gezien de kwalificatie v......"

XGH

"...Oh op deze film zit echt zo lang te wachten, ik ga er vanavond heen:D Eens kijken wat het word:p..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Romance & Cigarettes

acties