Edison (2005)

In this city, only the cops are above the law.

5,5 details

  • 97 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Joshua Pollack is een jonge journalist die achter het reilen en zeilen van een corrupte politie-eenheid komt. Hij vindt hulp in zijn mentor, een toponderzoeker van justitie en een integere politieman die hem helpen de onderste steen boven te krijgen.

Regie
David J. Burke
Cast
Morgan Freeman, Justin Timberlake, Kevin Spacey, LL Cool J, Piper Perabo, Cary Elwes, John Heard, Dylan McDermott, Roselyn Sanchez, Andrew Jackson, Damien Wayans, Timothy Paul Perez, Marco Sanchez, Darryl Quon, Garfield Wilson.
Release
17.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: David J. Burke | Cast: Justin Timberlake, Morgan Freeman, Kevin Spacey e.a. | Speelduur: 97 minuten

Deze eerste speelfilm van televisieschrijver Burke opent met een regelrecht uit Michael Manns Heat gepikte bankoverval in de stad Edison. McDermott en LL spelen twee leden van de beruchte politie-eenheid F.R.A.T. (First Response Assault & Tactical), en zijn in die hoedanigheid meer doeners dan praters. De ongeloofwaardige manier waarop zij de overvallers uitschakelen doet al in die eerste minuten vrezen voor een wel erg platte film. Dat doemscenario wordt helaas maar al te gauw werkelijkheid. Van het gênante kapsel van Kevin Spacey en zijn volslagen idiote, overbodige personage tot de mislukte pogingen tot maatschappijkritiek: Edison is slecht geschreven, slecht geacteerd en slecht geregisseerd.

Edison is een stad die na jaren van achteruitgang en criminaliteit is schoongeveegd door de stormtroepers van FRAT, die het niet zo nauw nemen met algemene fatsoensregels. Direct na de hardhandige aanpak van de bankovervallers in de openingsscène zien we hoe FRAT-leden Deed (LL Cool J) en Lazerov (McDermott) een inval doen bij een stel drugshandelaars. Lazerov dwingt zijn partner om er eentje dood te schieten, waarna zij er met de dope vandoor gaan. Tijdens de daaropvolgende rechtzaak tegen de criminelen meent de aanwezige journalist Pollack (Justin Timberlake) iets curieus op te merken. Hij bouwt dat uit tot een stukje voor zijn joodse buurtkrant, waarin hij Deed beschuldigt van meineed. Dat komt Pollack op ontslag te staan door zijn baas Moses (Morgan Freeman), en op de ziedende woede van hard boiled racist Lazerov.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Edison Nieuwsberichten

Laatste reacties

Roger

"...Matige film, werk...van die rapper..wil ik al niet over spreken, Freedom leent zich weer eens uit vo......"

Geerd

"...Ja idd ook bij deze film heb ik aardig wat stukjes doorgespoeld..."

fab_lOL

"...Beschamende rotzooi dat is wat ik vind ik ben er geweest en het was erger dan erg het leek wel ee......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Edison

acties