7,0 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

In 1940 werd op klaarlichte dag in Main Street, Conroe, Texas de zwarte Dan Brandley doodgeschoten. Ofschoon zijn blanke moordenaar bekend was bij de plaatselijke bevolking is er nooit iemand berecht. Veertig jaar later ontdekt zijn kleinzoon Clarence het verkrachte en vermoorde lichaam van een blank tienermeisje en hij zal er snel achterkomen dat zijn huidskleur het enige bewijs is dat een corrupt en racistisch wetstelsel nodig heeft. Ondanks zijn duidelijke onschuld en een volstrekt gebrek aan bewijs tegen hem, wordt Clarence na een jaren durende rechtszaak en beroep ter dood veroordeeld. Nog slechts enkele dagen vóór zijn executie hebben de advocaten van Clarence nog maar één mogelijkheid.

Regie
Tony Bill
Cast
Gil Bellows, Courtney B. Vance, Eamonn Walker, Derek McGrath, Chuck Shamata, Beau Starr, Jennifer Irwin, Phillip Jarrett, Ron White, Doug Lennox, Joseph Ziegler, Richard Eden, Ian Ryan, Heath Lamberts, Mark Taylor.
Release
21.04.2002

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Whitewash: The Clarence Brandley Story

acties