Ice Age: The Meltdown (2006)

The meltdown

Er is genoeg positiefs over de film te zeggen, maar de sequel legt het op de andere fronten af tegen zijn voorganger.
play

6,4 details

  • 91 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Actie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten

In het vervolg op Ice Age moeten Diego, Manny en Sid dit keer vluchten omdat hun ijswereld smelt. Onderweg maken ze veel vrienden en proberen samen te ontsnappen en iedereen in de vallei te waarschuwen voor deze ramp.

Alt titel
Ice Age 2
Regie
Carlos Saldanha
Cast
Queen Latifah, John Leguizamo, Will Arnett, Seann William Scott, Denis Leary, Ray Romano, Josh Peck, Chris Wedge, Jay Leno, Joseph Bologna, Peter Ackerman, Caitlin Rose Anderson, Connor Anderson, Peter DeSève, Jack Crocicchia.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 660.940.780
Release
23.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Carlos Saldanha | Cast: Ray Romano (Manny), John Leguizamo (Sid), Denis Leary (Diego), Queen Latifah (Ellie), e.a |Speelduur: 90 minuten

Het onwaarschijnlijke vriendenclubje uit Ice Age is terug in een nieuw avontuur. Manny de mammoet, Sid de luiaard en Diego de sabeltandtijger leiden een prima leventje in een zonovergoten vallei. Door het smelten van de ijslaag dreigt echter overstromingsgevaar en de enige kans op ontsnapping ligt in een lange en steeds gevaarlijkere reis naar de andere kant van de vallei. Onderweg beleven ze allerlei avonturen, zowel met elkaar als met een scala aan nieuwe karakters. Zelfs Scrat, de ongelukkige sabeltandeekhoorn, is weer van de partij met zijn pogingen om eindelijk z'n felbegeerde nootje te pakken te krijgen.

In 2002 werd de animatiefilm Ice Age een enorme hit, niet in de laatste plaats door de vier hoofdrolspelers. De drie 'vrienden' Manny, Sid en Diego maakten er een onwaarschijnlijke buddy-movie van, terwijl de onfortuinlijke Scrat voor een hilarische rode draad door het verhaal zorgde. Met zoveel goud in handen kun je het een grote Hollywoodstudio bijna niet verwijten dat ze op dit succes willen voortborduren door een vervolg uit te brengen. Helaas wil dat, zoals zo vaak, niet zeggen dat zo'n vervolg dan ook even leuk wordt.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Ice Age: The Meltdown Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Evenwaardig aan de eerste film en de film gaat in een volle vaart door tot het einde. een leuke vari......"

Albert020

"...Waarom op deze tijd een kinderfilm :N :N :N..."

wallace

"...Ik ben niet zo grote fan van Ice Age. Deze vond ik zelfs veel minder dan het eerste deel...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ice Age: The Meltdown

acties