Sabah (2005)

6,7 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
86 Min Canada

Moslima Sabah woont in Toronto. Haar levenslust en onafhankelijkheid staan op een laag pitje, want al twintig jaar wijdt ze haar leven aan haar liefhebbende maar veeleisende gezin; in het bijzonder de verzorging van haar moeder.

Regie
Ruba Nadda
Cast
Aaron Abrams, Shawn Doyle, Arsinée Khanjian, David Alpay, Jeff Seymour, Fadia Nadda, Kathryn Winslow, Setta Keshishian, Kaylen Christensen, Roula Said.
Release
04.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruba Nadda | Speelduur: 90 minuten | Cast: Arsinée Khanjian (Sabah), Shawn Doyle (Stephen), Fadia Nadda (Souhaire) e.a. | Jaar: 2005

Sabah is een veertigjarige Canadese vrouw van Syrische afkomst. Hoe ze ook haar best doet, ze kan maar geen evenwicht vinden tussen de tegengestelde waarden en normen van haar Arabische achtergrond en die van het lossere, wereldlijke leven in Noord-Amerika. Onbaatzuchtig schikt ze zich van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat naar de wensen van haar bemoeizieke moeder en haar dominante broer die de financiën regelt en het gezin bestiert. Als Sabah tegen beter weten in verliefd wordt op een niet-moslim, staat haar leven op zijn kop.

In een knusse woning in Toronto worden aan tafel verhitte gesprekken gevoerd over de aanstaande uithuwelijking van Souhaire, het jongste meisje uit het gezin. Ze is een modern geklede, jonge moslima die zelf prima weet hoe ze haar leven inricht en zich hevig verzet tegen dat hele idee van uithuwelijking. Majid is als hoofd van de familie echter streng gelovig en steekt telkens weer een islamitisch stokje voor de vrijzinnige ideeën van Souhaire. Na de dood van hun vader nam hij als oudste zoon diens taken over en voert sindsdien een strakke regie waarover geen discussie mogelijk is.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

cag200

"...Sabah duikt het nachtleven in ......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sabah

acties