The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)

For justice. For loyalty. For friendship.

Tommy Lee Jones debuteert sterk als regisseur.
play

7,3 details

  • 121 Min
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
121 Min Verenigde Staten

Aan de Amerikaans-Mexicaanse grens raakt grenswachter Mike Norton (Barry Pepper) betrokken bij de dood van Melquiades Estrada. Het slachtoffer wordt vlug begraven en in het stadje beschouwt men het incident als afgesloten. Het gaat immers maar om een illegale arbeider. Maar wanneer ranch medewerker Pete Perkins (Tommy Lee Jones), een goede vriend van Estrada, erachter komt wat er met hem is gebeurd gaat hij achter Mike aan. Hij dwingt Mike het lichaam op te graven en samen met het lijk trekken ze naar het Mexicaanse geboortedorp van Estrada om hem daar opnieuw te begraven. De tocht verloopt niet zonder moeilijkheden.

Regie
Tommy Lee Jones
Cast
Tommy Lee Jones, January Jones, Barry Pepper, Melissa Leo, Dwight Yoakam, Julio Cedillo, Mel Rodriguez, Rodger Boyce, Guillermo Arriaga, Levon Helm, Cecilia Suárez, Josh Berry, Vanessa Bauche, Irineo Alvarez, Ignacio Guadalupe.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 12.036.149
Release
23.11.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Tommy Lee Jones | Cast: Tommy Lee Jones (Pete Perkins), Barry Pepper (Mike Norton), Julio Cesar Cedillo (Melquiades Estrada), Dwight Yoakam (Belmont), January Jones (Lou Ann Norton) e.a. | Speelduur: 121 minuten

Tommy Lee Jones speelde zich in 1981 als acteur voor het eerst in de kijker in Coal Miner’s Daughter, een film over het leven van countryzangeres Loretta Lynn. Het zou echter nog jaren duren voordat hij echt doorbrak bij het grote publiek. Oliver Stone castte hem meerdere malen in zijn films, maar Jones’ definitieve doorbraak was in The Fugitive. Voor die bijrol won hij zelfs een Oscar. De meeste mensen zullen hem daarnaast kennen van zijn werk in eendimensionale actiefilms als Men In Black, Batman Forever, U.S. Marshalls en Volcano. Nu regisseert hij zijn eerste echte speelfilm (de TV-film The Good Old Boys even niet meegerekend) waarin hij ook de hoofdrol speelt.

Samen met scriptschrijver Guillermo Arriaga, bekend van o.a. Amores Perros en 21 Grams, wilde Jones een film maken over de grensproblematiek tussen Texas, de thuisstaat van Jones, en Mexico, het thuisland van Arriaga. Die heeft die problematiek verwerkt tot een verhaal over alles overschrijdende vriendschap, eenzaamheid, vervreemding, schuld, boetedoening en verlossing. Het eerste deel van de film is geconstrueerd zoals de reeds genoemde films van Arriaga, het tweede deel is een stuk traditioneler van opzet en doet denken aan bepaalde oude westerns.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hansbeer

"...Een fijne film inderdaad, wel één die overschat is gezien de hoofd recensie van Kai, er gebeurt noga......"

CAGE

"...Vanaf het begin deed het me denken aan de andere soortgelijke film No Country for old Men. En zowaar......"

roobin_22

"...Stoere film, origineel en verrassend. goede tijdsopbouw en goede rollen. alleen het [spoiler] lijk v......"

The Three Burials of Melquiades Estrada

acties