Running Scared (2006)

Its Find The Gun, Or Death ..

Onevenwichtig misbaksel.
play

6,1 details

  • 122 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
122 Min Duitsland

Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de mafioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.

Regie
Wayne Kramer
Cast
Paul Walker, Vera Farmiga, Ivana Milicevic, David Warshofsky, Elizabeth Mitchell, Chazz Palminteri, Johnny Messner, Karel Roden, Bruce Altman, Arthur J. Nascarella, Cameron Bright, Michael Cudlitz, John Noble, Alex Neuberger, Idalis DeLeon.
Release
24.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Wayne Kramer | Cast: Paul Walker (Joey Gazelle), Cameron Bright (Oleg Yugorsky), Vera Farmiga (Teresa Gazelle), Chazz Palmintieri (Detective Rydell) e.a. | Speelduur: 122 minuten

Het beste wat er over Running Scared gezegd kan worden, is dat de acteurs hun best doen en dat regisseur Wayne Kramers bij zijn vorige poging wel een zeer goede film heeft gemaakt. Het is moeilijk te begrijpen hoe deze man na The Cooler, een sfeervolle film met een mooi verhaal, dit onevenwichtige misbaksel heeft gemaakt. En het is nog lastiger te bevatten hoe hij daarbij een visuele stijl heeft opgepikt die het midden houdt tussen die van Oliver Stone, Tony Scott en Baz Luhrmann. Een wereld van verschil met de rust in zijn voorlaatste project. De meest waarschijnlijke verklaring is dat Kramer een hersenbloeding heeft gehad, die net zo ernstig was als die van de Romeinse keizer Caligula.

Caligula stelde eens een paard aan als consul, liet er een gouden stal voor bouwen en stond erop dat het beest regelmatig met hem dineerde, zeker als er belangrijke gasten kwamen. Kramer volgde dit patroon en liet het camerawerk en de montage over aan een stel beesten. Wat voor dieren hij daarvoor aanstelde, is geheimgehouden. Gezonde mensen houden Kramer de hand boven het hoofd door net te doen alsof zij voor de soms absurd en onnodig versnelde, op allerlei belachelijke manieren bewerkte en hyperactief gemonteerde beelden verantwoordelijk zijn.

videotrailers & clips

Running Scared

acties