Capote (2005)

Intrigerende plotontwikkelingen, geweldig acteerwerk en zeer vakkundige regie maken van de film bijna een instant klassieker.
play

7,7 details

  • 114 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
114 Min Verenigde Staten

In november 1959, leest de schrijver Truman Capote (Philip Seymour Hofmann) een artikel in de New York Times over de moord op de familie Clutter in Kansas. Samen met zijn vriendin Harper Lee vertrekt hij naar Kansas om het verhaal te onderzoeken. Wat begint bij een artikel eindigt in een boek, zijn beste boek....

Regie
Bennett Miller
Cast
Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Chris Cooper, Kwesi Ameyaw, R.D. Reid, Michael J. Burg, Kate Shindle, Craig Archibald, Allie Mickelson, Kelci Stephenson, David Wilson Barnes, Rob McLaughlin, Ken Krotowich, Bronwen Coleman, Andrew Farago.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 49.084.830
Release
30.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Bennet Miller | Cast: Philip Seymour Hoffman (Truman Capote), Catherine Keener (Harper Lee), Clifton Collins Jr. (Perry Smith), Chris Cooper (Alvin Dewey) e.a. | Speelduur: 114 minuten

Als de moordenaars opgepakt en tot de doodstraf worden veroordeeld, krijgt Truman de kans om met één van hen te spreken, Perry Smith. Na dat gesprek beseft hij dat een artikel niet zal volstaan. Hij begint aan een boek en vindt zo een nieuw literair genre uit: de non-fictie roman. Het schrijven van het boek groeit uit tot een proces van vijf jaar, waarin hij een ambigue relatie ontwikkelt met de twee moordenaars. Aan de ene kant krijgt hij een diepe band met de mannen, vooral met Smith. Aan de andere kant kan hij het voortdurende uitstel van executie mentaal steeds slechter aan: zolang de twee nog in leven zijn, kan hij zijn boek niet afschrijven, terwijl Smith & Hickock (de andere moordenaar), daarentegen verwachten dat zij Truman’s boek kunnen gebruiken voor hun verdediging. Het zijn deze morele ambiguïteit, zijn innerlijke tweestrijd en zijn relatie met Smith die Capote tot een zeer interessant onderwerp voor een film maken.

videotrailers & clips

Laatste reacties

nilofarish

"...De film is echt goed. Ik vind Truman Capote echt een interessant figuur uit de literatuurwereld dus......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Capote

acties