4,4 details

  • 114 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Italië
114 Min Italië

Attilio is een dichter en een docent in poëzie aan de Universiteit voor buitenlandse studenten in Rome. Hij heeft een aardige literaire reputatie; hij heeft zojuist een nieuwe gedichtenbundel, The Tiger and the Snow, gepubliceerd die goed ontvangen is door zowel de critici als het poëzie minnende publiek. De gebeurtenissen in de wereld om hem heen - het is 2003 en de oorlog in Irak is aanstaande - lijken hem niet te deren; ‘s nachts droomt hij van die ene vrouw die hij wil trouwen. Haar naam is Vittoria maar in het werkelijke leven wil ze helaas niets met hem te maken hebben. Ze wordt voortdurend lastig gevallen door deze onverbeterlijk vrolijke man die nooit na zal laten zijn eeuwige liefde aan haar te verklaren. Attilio volgt haar overal, wacht haar op, belooft haar eeuwig geluk en gooit zich letterlijk voor haar voeten. Maar hoe hoger hij de druk opvoert, hoe meer zij zich verzet.

Regie
Roberto Benigni
Cast
Jean Reno, Roberto Benigni, Tom Waits, Nicoletta Braschi, Emilia Fox, Abdelhafid Metalsi, Giuseppe Battiston, Francesco De Vito, Noah Lee Margetts, Israel Aduramo, Jonah Lotan, David Birkin, Andrea Renzi, Lucia Poli, Mohmed Hedi Bahri, Mohamed Malek Bchatnia, Chiara Pirri, Anna Pirri, Gianfranco Varetto, Peter Swander, Daniele Miglio, Amid Farid, Mariella Valentini, Mark McKerracher, Franco Barbero, Franco Mescolini, Rosa Matteucci, Enrico Iannello, Jeff Peterson, Ahmed Ben Massoud, Feriel Madaoui, Jorge Luis Borges, Ida Grieco, Francesca Cutolo, Martin Sherman, Abdelkader Mokdad, Laarbi Kmiri, Susanna Marcomeni, Alexis Conran, Derek Hagen, Jeffery Gordon Pedersen, Javone Prince, Adel Rabah, Eugenio Montale, Donato Castellaneta, Stefania Frangipani, Giuseppe Ungaretti, Steven Beckingham, Simone Gandolfo, Enrico Innocenti Barduzzi, Simone Carella, Marguerite Yourcenar, Wahjda Dridi.
Budget
$ 35.000.000
Release
14.10.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Roberto Benigni | Cast: Roberto Benigni (Attilio), Jean Reno (Fuad) & Nicoletta Braschi (Vittoria) e.a. | Speelduur: 114 minuten

De schaamteloosheid voorbij: Roberto Benigni komt terug met wederom een slapstickfilm tegen de achtergrond van een oorlogsgebied. In het schromelijk overschatte La Vita è Bella plaatst Benigni na vijftig minuten slappe komedie de hoofdrolspelers in de setting van een heus concentratiekamp, waarin de slapstick onverminderd verder gaat. Natuurlijk raakt het je, want daar is het per slot van rekening wel het decor naar. Helaas zagen velen dat aan voor kwaliteit en kon deze wansmakelijke tranentrekkerij op een enorme populariteit rekenen. Tien jaar later is Benigni terug met hetzelfde vieze recept, waarbij de holocaust is vervangen door Irak, waar nu nog dagelijks vele tientallen doden vallen. Een functionele setting voor een kloddertje slapstick hier en een dikke vette mokerslag kwijlerig sentiment daar.

Roberto Benigni is Attilio, dichter en docent poëzie aan de universiteit van Rome. Attilio droomt al jaren van een huwelijk met de liefde van zijn leven, maar zij ziet hem helaas niet zitten. In zijn slaap wordt Attilio geplaagd door een steeds terugkerende droom waarin Vittoria op hem wacht bij het altaar, maar hij alleen zijn onderbroek aan heeft. Hihihaha. Pluspuntje is dat we niemand minder dan Tom Waits piano zien spelen, maar helaas loopt het geluid totaal niet synchroon met het beeld, waardoor ook dat lichtpuntje wordt gesmoord. Eenmaal wakker geworden, is hij thuis bij zijn twee dochters, die hij steeds allerlei 'gekkigheid' wijsmaakt. Als hij niet thuis of op zijn werk is, loopt de dichter onophoudelijk achter zijn droomvrouw aan, waarbij Benigni helemaal los kan gaan met zijn klunzige gedrag, snelle babbel en verstrooidheid. Aan deze dromerige, met poëtische teksten verluchtigde periode komt echter een einde als Vittoria gewond raakt in Irak.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tigre e la neve, La Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

abruzzese

"...Wat een schitterende italiaanse comedy die ik zeker voor de tweede keer zal gaan kijken . Ik denk d......"

Tigre e la neve, La

acties