Last Holiday (2006)

Enjoy yourself . . . It's later than you think!

Queen Latifah straalt in een verder niet heel interessante, romantisch bedoelde komedie
play

6,0 details

  • 112 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Georgia Byrd (Queen Latifah), een verlegen verkoopster van keukengerei uit New Orleans, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze gooit het roer om en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia's persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken.

Regie
Wayne Wang
Cast
Gérard Depardieu, Queen Latifah, LL Cool J, Giancarlo Esposito, Timothy Hutton, Michael Nouri, Jane Adams, Alicia Witt, Matt Ross, Jaqueline Fleming, Jascha Washington, Ranjit Chowdhry, Susan Kellermann, Michael Estime, Kendall Mosby.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 38.399.961
Release
13.01.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Wayne Wang | Cast: Queen Latifah (Georgia Byrd), LL Cool J (Sean Matthews), Gérard Depardieu (Chef Didler), Timothy Hutton (Matthew Kragen), e.a. | Speelduur: 112 minuten

Iemand zit vast in zijn of haar saaie leventje. Hij of zij droomt van een ander leven, maar durft niet de risico’s te nemen om zijn of haar leven te veranderen. Dan krijgt hij of zij te horen dat hij of zij niet lang meer heeft te leven. Opeens gaat hij of zij met volle teugen van het leven genieten en doet alles wat hij of zij daarvoor niet durfde. De romance die maar nooit van start wilde gaan komt natuurlijk tot volle bloei, en iedereen in de omgeving van de stervende raakt geïnspireerd om iets moois van het leven te maken. Hoeveel films zijn er al niet over dit onderwerp gemaakt? Veel. Last Holiday is zelfs een remake van de gelijknamige film uit 1950, met Alec Guinnes in de hoofdrol. Maar toch is deze film niet erg vervelend, dankzij hoofdrolspeelster Queen Latifah.

Latifah speelt Georgia Byrd, een vrouw uit Louisiana die ervan droomt haar eigen restaurant te beginnen, maar het moet doen met een verkoopbaantje op de kookgereiafdeling van een winkelcentrum. Ze bezit een plakboek met de titel ‘Mogelijkheden’, waarin ze al haar dromen verbeeldt met knipsels e.d. Ze droomt van een afspraakje met collega Sean, maar durft deze door LL Cool J gespeelde verkoper van een andere afdeling niet mee uit te vragen. Wat ze niet weet is dat hij exact dezelfde wensen en angsten heeft als zij. Het is te ruiken hoe dat zal aflopen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Bartelo

"...Tja, simpel script en ook oppervlakkig maar op een of andere manier beklijft t toch een beetje. Ok,......"

gg_kelly

"...Ja bij deze film heb ik een beetje 2 gevoelens. Aan de ene kant vond ik hem vreselijk en wilde ik he......"

superfan

"...Echt een klote film.. als je t mij vraagt is t een afrader tenzij je graag naar cliché dramatische a......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Last Holiday

acties