Lucky Number Slevin (2006)

Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number.

Te gecompliceerd verhaal waarbij de acties van verscheidene personages soms moeilijk te slikken zijn.
play

6,8 details

  • 109 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
109 Min Duitsland

Slevin (Josh Harnett) bewoont tijdelijk het appartement van zijn vriend Nick Fisher iIn New York. De onderwereld wordt geregeerd door The Boss (Morgan Freeman) en The Rabbi (Sir Ben Kingsley). Wanneer de zoon van The Boss wordt vermoord, vermoedelijk door handlangers van The Rabbi, besluit The Boss wraak te nemen. Hij schakelt de hulp in van de huurmoordenaar Goodkat (Bruce Willis). Goodkat bedenkt een plan om te voorkomen dat The Boss onmiddellijk verdacht wordt. Ze zoeken een stroman en het toeval wil dat de keuze valt op Nick Fisher. De handlangers van The Boss zien Slevin aan voor Fisher en nemen hem mee. The Boss stelt hem voor de keuze: zijn schuld van $96.000 aflossen of de zoon van The Rabbi vermoorden. Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, zien de handlangers van the Rabbi Slevin vervolgens ook aan voor Nick Fisher. Vriend Nick blijkt ook een schuld te hebben bij The Rabbi. Al snel lijkt het voor Slevin onmogelijk om uit deze hopeloze situatie te ontsnappen....

Regie
Paul McGuigan
Cast
Bruce Willis, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Stanley Tucci, Lucy Liu, Josh Hartnett, Mykelti Williamson, Dorian Missick, Daniel Kash, Peter Outerbridge, Sam Jaeger, Kevin Chamberlin, Dmitry Chepovetsky, Scott Gibson, Michael Rubenfeld.
Budget
$ 27.000.000
Opbrengst
$ 56.308.881
Release
07.04.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul McGuigan | Cast: Josh Hartnett (Slevin), Bruce Willis (Mr. Goodkat), Morgan Freeman (The Boss), Ben Kingsley (The Rabbi), Lucy Liu (Lindsey) e.a. | Speelduur: 109 minuten

Lucky Number Slevin is een van de slechtste titels van dit millennium. De makers hadden beter voor ‘Kansas City Shuffle’ kunnen kiezen. Wat is een Kansas City Shuffle? Een Kansas City Shuffle is wanneer iedereen naar rechts kijkt en jij naar links gaat, aldus een oud ogende Bruce Willis in een rolstoel in de openingsscène. Als hij daarbij naar rechts wijst, draait de camera mee met de blik van de jongeman die wordt aangesproken door Willis. Als de camera weer terug draait wordt opeens de nek van de jongen omgedraaid. Plots blijkt het personage van Willis niet zo invalide en oud te zijn als hij zich voordoet.

Deze scène zet meteen de toon voor de rest van de film. Niets is wat het lijkt en de kijker wordt van meet af aan op het verkeerde been gezet. Dat moet eigenlijk ook wel, anders zou de reeks van toevalligheden in het begin van de film wel erg ongeloofwaardig zijn. Een jongeman die luistert naar de naam Slevin komt dankzij een aantal van zulke toevalligheden in het onverklaarbaar lege appartement van zijn vriend Nick Fisher, zonder portemonnee en met een gebroken neus. Hij besluit er maar even te gaan douchen en als hij vervolgens met slechts een handdoek om zijn middel rondloopt ontmoet hij buurvrouw Lindsey. Zij houdt van complottheorieën en zal hem tijdens de rest van de film helpen met zijn problemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Lucky Number Slevin Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Prima film, spannend tot het laatst wat niet altijd lukt. Meer Kill Bill genre dan Snatch / Two Ba......"

Geertwillemvanbeek

"...Erg goeie film spannend tot het laatste ik vind het net iets minder als Snatch en Lock Stock and Two......"

Liptonpome

"...Vette film met humor een goed plot, valt wel een beetje onder de categorie Snatch en lock, stock and......"

Lucky Number Slevin

acties