The Man (2005)

One guy walks the walk. The other talks and talks.

Een poging tot makkelijk scoren waar geen greintje bezieling in is gaan zitten.
play

4,9 details

  • 83 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
83 Min Duitsland

Een FBI-agent wordt dood gevonden in Detroit. Wanneer men erachter komt dat de agent meedeelde in de opbrengst van een miljoenendeal rondom gestolen wapens kijkt iedereen binnen het departement naar zijn partner, Derrick Vann (Samuel L Jackson). Vann is een keiharde undercover-agent die bekend staat om zijn onbetrouwbaarheid en het met straatwijsheid oplossen van problemen. Hij krijgt 24 uren om de gestolen wapens terug te krijgen en de moordenaars van zijn partner te vinden. Hij stuit op Andy Fiddler, een minzame, optimistische verkoper die twee dagen in Detroit is voor een conferentie. Wanneer de dieven Andy als koper zien voor de gestolen wapens, wordt Vann gedwongen om de praatzieke verkoper als "gezicht" van zijn operatie te gebruiken. Met de tijd die dringt, begeeft dit onwaarschijnlijke duo zich door de stad hetgeen veel meer aan het licht brengt dan zij beiden ooit hadden verwacht....

Regie
Les Mayfield
Cast
Samuel L. Jackson, Anthony Mackie, Luke Goss, Eugene Levy, Miguel Ferrer, Susie Essman, Philip Akin, Rachael Crawford, Joel S. Keller, Christopher Murray, Gigi Rice, Kathryn Greenwood, Carrie Cain-Sparks, John Hemphill, George Ghali.
Opbrengst
$ 12.382.362
Release
08.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Les Mayfield | Cast: Samuel L. Jackson (Derrick Vann), Eugene Levy (Andy Fiddler), Anthony Mackie (Booty), Luke Goss (Joey) e.a. | Speelduur: 83 minuten

Meestal zitten de hoogtepunten van een komedie al in de trailer, het filmpje dat met zijn vlot gemonteerde stijl ons moet overhalen een kaartje te kopen. Nu moet je per definitie deze reclameclips wantrouwen, want een nouvelle vague film van Jean Luc Godard kan er immers nog uitkomen als een op hol geslagen blockbuster, maar als zelfs een trailer, die ons probeert te vertellen dat we te maken hebben met rake grappen, nog geen flauwe glimlach op het gezicht kan toveren, moeten we ons zorgen maken.

Wekelijks dienen zich steeds meer nieuwe bioscooppremières aan, waardoor sommige titels nog wel eens direct worden doorgeschoven naar de videotheek. Het is een raadsel waarom een film als The Man de theaters weet te halen. De aanwezigheid van Samuel L. Jackson is immers ook al lang geen garantie meer voor een hit. Het is treurig om te zien hoe de acteur die aanvankelijk bezig was met een indrukwekkend cv (Pulp Fiction, Jackie Brown, A Time to Kill) zich tegenwoordig leent voor elk aannemelijk bod om vervolgens de automatische piloot te activeren. We hadden hem ooit zo hoog zitten. Hier wordt zijn verbitterde, cynische personage gekoppeld aan het sympathieke karakter van Eugene Levy. Hem kennen we vooral als de bezorgde vader uit de American Pie-reeks, een rol die hij voor The Man geen millimeter heeft aangepast.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk leuke komedie. De cast doet het zeer goed, maar het verhaal is maar zwakjes. Maar eigenli......"

gg_kelly

"...Ik ben echt heeeel dood met komedies, iedereen lacht behalve ik. Maar met deze film.... ik heb me ro......"

TheTremor

"...B film?? leuk acteerwerk, opzich niks mis met deze komedie. De humor ligt me wel "he's my own pers......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Man

acties