The World's Fastest Indian (2005)

The extraordinary true adventure of Burt Munro from Down Under

Anthony Hopkins tilt een anderszins clichématige film naar een hoger niveau en maakt er een plezierige film van.
play

7,4 details

  • 127 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigde Staten
  • Zwitserland
  • Japan
127 Min Nieuw-Zeeland

De excentrieke Nieuw-Zeelander Burt Munro (Anthony Hopkins) droomt er sinds zijn jeugd al van ooit het snelheidsrecord te breken op zijn Indian motor en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor. Niets of niemand kan Burt Munro ervan weerhouden om zijn dromen te verwezenlijken. Hij vertrekt naar de Bonneville zoutvlaktes in Utah voor de ultieme test van zijn Indian tijdens de Speed Week. Tegen alle verwachtingen in vestigt hij daar een nieuw snelheidsrecord en verwerft wereldfaam. Het door hem neergezette wereldrecord staat tot op de dag van vandaag en zijn legende leeft voort....

Regie
Roger Donaldson
Cast
Anthony Hopkins, Craig Hall, Antony Starr, Tessa Mitchell, Iain Rea, Aaron Murphy, Greg Johnson, Alison Bruce, Charles Pierard, Kate Sullivan, Barry Ryan, Phoebe Falconer, Annie Whittle, Jim Bowman, Tim Shadbolt.
Release
13.10.2005
Release NL
04.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Donaldson | Cast: Anthony Hopkins (Burt Munro), Christopher Lawford (Jim), Diane Ladd (Ada), Chris Williams (Tina Washington), Aaron Murphy (Tom) | Speelduur: 127 minuten

De Brit Anthony Hopkins was eigenlijk een beetje een laatbloeier. Hoewel, hij mocht in 1968 al het scherm delen met Peter O’Toole en Katherine Hepburn in The Lion In Winter, hij had in 1977 een rol in het oorlogsdrama A Bridge Too Far, in 1980 een belangrijke rol in The Elephant Man en won in 1976 en 1981 een Emmy. Toch brak hij pas echt door bij het grote publiek op 54-jarige leeftijd, als Dr. Hannibal Lecter in The Silence Of The Lambs. Sindsdien keerde hij twee keer terug in die rol. Hopkins speelt vaker een vileine schurk, maar ook een rol als gereserveerde stijve Brit is typerend voor hem. Daarnaast heeft hij zich ingeleefd in heel wat echt bestaande figuren. Dat doet hij nu opnieuw en dit keer als ene Burt Munro, een naam die bij de meeste mensen geen belletjes zal doen rinkelen.

Burt Munro is in 1967 een excentrieke gepensioneerde man, die zich voornamelijk bezighoudt met het onderhouden van zijn Indian, een ouderwetse motor uit de jaren ’20. Af en toe rijdt hij erop, maar er is in de buurt van zijn woonplaats Invercargill, Nieuw-Zeeland geen goede plek om de snelheid van zijn motor echt goed uit te kunnen testen. Dus, als hij eindelijk genoeg geld heeft gespaard, vertrekt hij richting de Bonneville zoutvlaktes in Utah, in de Verenigde Staten, om daar de Speed Week mee te maken. Om daar te komen moeten hij en zijn motor een lange, bijzondere reis afleggen. Hij komt o.a. een vriendelijke travestiet, een Indiaan, een eenzame oude vrouw en een beroemde racer tegen, die hem helpt met het omzeilen van de regels van de Speed Week.

videotrailers & clips

Laatste reacties

aardvarkentje

"...Een hele mooie film. Opgenomen op mooie lokatie en door geweldig spel van Anthony Hopkins intrigeren......"

DikkopTV

"...Dikke 10, mooi contrast, super in zijn rol...."

AGsleepy

"...10 Sterren, heel erg mooie film, jammer dat ie niet zo bekend is geworden...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The World's Fastest Indian

acties