The Great Raid (2005)

A heroic tale of courage and triumph.

The Great Raid is een saaie oorlogsfilm die niets aan het genre toevoegt.
play

5,7 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Australië
132 Min Verenigde Staten

De Filippijnen in 1945. Onder leiding van Lt. Colonel Henry Mucci (Benjamin Bratt) krijgt het onervaren het 6e Ranger Bataljon de levensgevaarlijke missie het Cabanatuan kamp binnen te vallen en de 500 krijgsgevangenen te bevrijden. Zijn ambitieuze Kapitein Prince komt met een plan om het onmogelijke te doen, waarvoor ze zich diep in vijandelijk gebied zullen moeten wagen. Intussen worden de gevangenen meer en meer door ziekten geteisterd. Majoor Gibson (Joseph Fiennes) heeft geheime en levensgevaarlijke contacten met het verzet. Daarin zit ook Margaret (Connie Nielsen), een verpleegster die door het vuur gaat om hem en zijn mannen te helpen. Dat er meer is tussen de twee wordt echter overschaduwd door de situatie. Houdt de hoop elkaar na de oorlog te zien hen lang genoeg op de been om de grootste reddingsactie ooit te overleven....

Regie
John Dahl
Cast
James Franco, Sam Worthington, Benjamin Bratt, Max Martini, Clayne Crawford, Robert Mammone, Mark Consuelos, James Carpinello, Laird Macintosh, Jeremy Callaghan, Craig McLachlan, Paolo Montalban, Freddie Joe Farnsworth, Scott McLean, Royston Innes.

Filmtotaal Recensie

Regie: John Dahl | Cast: Benjamin Bratt (Lt. Kolonel Mucci), James Franco (Kapitein Prince), Joseph Fiennes (Majoor Gibson), Connie Nielsen (Margaret Utinsky) e.a. | Speelduur: 132 minuten

Er zijn door de filmgeschiedenis al honderden oorlogsfilms gemaakt, over bijna elke oorlog en over bijna elk denkbaar aspect van oorlog. En sinds 1998, toen Steven Spielberg zijn beklemmende visie op de invasie van Normandië verfilmde met Saving Private Ryan en Terrence Malick over oorlog filosofeerde in The Thin Red Line, zijn er eigenlijk geen noemenswaardige films aan het genre toegevoegd. Althans, geen toevoegingen die echt wat nieuws brachten, want er zijn in de tussentijd best goede genrefilms gemaakt, zoals bijvoorbeeld The Pianist. The Great Raid is helaas niets van dat alles en niets meer dan een zielloze genreoefening met wat mooi geschoten plaatjes.

De Filippijnen zijn nog bezet door Japan terwijl de Tweede Wereldoorlog langzamerhand ten einde loopt. Vijfhonderd Amerikaanse krijgsgevangenen worden vastgehouden in een Japans gevangenenkamp op de Filippijnen, Cabanatuan genaamd. Het Amerikaanse leger wil deze gevangen bevrijden voordat ze de Filippijnen aanvallen (en innemen en/of bevrijden). Daarom wordt een kleine eenheid Rangers diep het territorium van de vijand ingestuurd om met behulp van het lokale Filippijnse verzet de krijgsgevangenen te bevrijden. Ondertussen smokkelt de geliefde van een van de gevangenen de broodnodige medicijnen het kamp binnen, maar de Japanse bezettingsmacht krijgt hier lucht van.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Great Raid

acties