Bubble (2005)

Another Steven Soderbergh Experience

6,6 details

  • 73 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
73 Min Verenigde Staten

In een klein, door economische teruggang geplaagd plaatsje in het midwesten van Amerika ontstaat een onwaarschijnlijke driehoeksverhouding in een poppenfabriek. Martha en Kyle zijn, ondanks hun grote verschil in leeftijd, door hun lange samenwerking goede vrienden geworden. Maar hun eenvoudige wereldje komt op zijn kop te staan door de komst van een nieuwe collega: de jonge, mooie alleenstaande moeder Rose. Terwijl Martha zich steeds meer gaat storen aan het karakter van Rose begint er tussen Kyle en Rose een heel eigen relatie te ontstaan. Op een morgen wordt Rose dood gevonden, gewurgd in haar eigen huis. Er wordt een onderzoek ingesteld en dat legt heel wat zaken rond de inwoners en hun leven in dit kleine stadje bloot....

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Daniel R. Christian, Ross Clegg, Thomas R. Davis, Misty Wilkins, Decker Moody, Scott Smeeks, Debbie Doebereiner, M. Stephen Deem, Madison Wilkins, Omar Cowan, K. Smith, Laurie Lee, Leonora K. Hornbeck, Phyllis Workman, Dustin James Ashley.
Budget
$ 1.600.000
Release
03.09.2005
Release NL
18.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh | Cast: Debbie Doebereiner (Martha), Dustin James Ashley (Kyle), Misty Dawn Wilkins (Rose) e.a. | Speelduur: 73 minuten

Steven Soderbergh wisselt al jaren het maken van makkelijke Hollywoodfilms af met kleinere, meer experimentele films. Hij maakte ooit furore op het Sundance Film Festival met Sex, Lies and Videotape, maar brak commercieel pas een kleine tien jaar later door met de misdaadkomedie Out of Sight. Aan het begin van het nieuwe millennium leek hij zich definitief in Hollywood te vestigen met Erin Brockovich, Traffic en Ocean’s Eleven. Maar meteen daarna maakte hij weer een zeer kleine film, Full Frontal, waar een scala aan sterren voor nop aan meewerkte. En in die geest maakte hij na Ocean’s Twelve zijn meest experimentele film tot nu toe: Bubble.

Het experimentele karakter van deze productie voerde Soderbergh ook door in de distributie: in de Verenigde Staten werd de film tegelijk in de bioscoop en op dvd uitgebracht en een paar dagen later op televisie uitgezonden. De vraag is of de opbrengst van Bubble daar door beïnvloed is of niet, want hoewel de film inderdaad weinig inkomsten wist te genereren zou dat met een reguliere distributie zeer waarschijnlijk niet anders zijn geweest. Niet omdat het zo’n slechte film is, maar omdat dit soort films nu eenmaal weinig kijkers trekt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bubble

acties