Mozart and the Whale (2005)

They don't fit in. Except together.

6,8 details

  • Romantiek
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Mozart and the Whale is een romantische en soms ook een tikkeltje dramatische comedy, geïnspireerd op het leven van twee mensen met het syndroom van Asperger. Deze vorm van autisme brengt emotionele stoornissen met zich mee die hun ontluikende liefde in de weg staan. Donald is een goedhartige, maar ongelukkige taxichauffeur met een voorliefde voor vogels en een bovenmenselijk gevoel voor getallen. Toch is hij ongelukkig. Donald leeft volgens vaste patronen en rituelen, zoals de meeste Asperger-patiënten. Maar als de mooie, maar gecompliceerde Isabelle zich bij zijn praatgroep voor autisten voegt, wordt zijn leven volledig op z'n kop gezet.

Regie
Petter Næss
Cast
Josh Hartnett, Radha Mitchell, Erica Leerhsen, John Carroll Lynch, Gary Cole, Christa Campbell, Rusty Schwimmer, Robert Wisdom, Sheila Kelley, Nate Mooney, Jhon Goodwin, Allen Evangelista, Kelly B. Eviston, Hollis Higgins, Jeffrey Brandle.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 84.967
Release
10.09.2005

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mozart and the Whale

acties