Langer licht (2006)

6,9 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

De boksschoolhouder Lucien (Raymond Thiry) leeft voor het trainen van zijn jonge leerlingen. Na een tragisch ongeluk is hij mentaal niet meer in staat om voor zijn vijtienjarige zoon Mitchel (Dai Carter) te zorgen. Hij laat de jongen alleen achter en trekt zich terug. Voor hij zijn leven weer kan oppakken, moet hij eerst zijn eigen verdriet onder ogen zien.

Regie
David Lammers
Cast
Raymond Thiry, Melody Klaver, Dai Carter, Monique Sluyter, Rian Gerritsen, Mike Meijer, Hamza Essalih, Maartje Beets, Fikret Koç, Trifa Ismael, Leo Ockeloen, Younes Aoulabdouchth.

Filmtotaal Recensie

Regie: David Lammers | Cast: Raymond Thiry (Lucien), Dai Carter (Mitchel), Rian Gerritsen (Sandra) e.a. | Speelduur: 85 minuten

In het kader van het succesvolle samenwerkingsverband De Oversteek tussen de VPRO en het Nederlands Fonds voor de Film wordt nu de vierde en laatste film in roulatie gebracht: Langer Licht van David Lammers. Dit debuut completeert de serie die verder bestaat uit Guernsey, Diep en Het zwijgen. Ook Lammers heeft een sterke, heel eigen invulling gegeven aan het thema 'verlies van identiteit in een veranderd Europa', waaraan de films in deze derde editie van het samenwerkingsverband moesten voldoen.

David Lammers begon zijn carrière vijf jaar geleden voorbeeldig met het winnen van een Gouden Kalf voor zijn afstudeerfilm De laatste dag van Alfred Maassen. In zijn officiële debuut laat hij nu opnieuw zien dat hij met een beperkt budget in staat is om een heel eigen filmisch universum te creëren op het witte doek. Met een uitgebalanceerde, rustige beeldtaal dompelt Lammers de kijker anderhalf uur onder in het lome gevoel van een schijnbaar eeuwigdurende zomervakantie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Langer licht

acties