16 Blocks (2006)

1 Witness... 118 Minutes...

Alsof de jaren negentig nooit hebben plaatsgevonden.
play

6,3 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
102 Min Duitsland

Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige....

Regie
Richard Donner
Cast
Bruce Willis, David Morse, Mos Def, David Zayas, Sasha Roiz, Peter McRobbie, Richard Fitzpatrick, Conrad Pla, Casey Sander, Patrick Garrow, Cylk Cozart, Jenna Stern, Hechter Ubarry, Robert Racki, Michael F. Keenan.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 65.664.721
Release
03.03.2006
Release NL
15.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Donner | Cast: Bruce Willis (Jack Mosley), Mos Def (Eddie Bunker), David Morse (Frank Nugent) e.a. | Speelduur: 105 minuten

Richard Donner en Bruce Willis horen bij het handjevol mensen dat de actiefilm eind jaren tachtig, begin jaren negentig een nieuw gezicht gaf. Na de geoliede spierballen van Schwarzenegger en Stallone, kwamen films als Lethal Weapon en Die Hard met ironie, antihelden, min of meer geloofwaardige schurken en realistisch(er) geweld. Sindsdien hebben Donner en Willis, afzonderlijk van elkaar, die benadering in vele films uitgewerkt, -gediept en –gemolken. 16 Blocks markeert hun allereerste samenwerking. Dat had tien jaar geleden misschien iets bijzonders opgeleverd, maar aan de herhaling van zetten in deze film te zien, missen beide veteranen inmiddels de souplesse om elkaar tot grotere hoogten te stuwen.

Willis speelt de totaal uitgebluste, alcoholistische politieman Jack Mosley. Vadsig, mank, asgrijs en met roodomrande ogen sleept hij zich door de laatste jaren van zijn carrière. Zijn collega’s laten hem een stel lijken op een plaats delict babysitten en schuiven vervolgens hun papierwerk op hem af. De boodschap is duidelijk: als smeris kun je niet dieper zakken (Harvey Keitel in Bad Lieutenant vergeten we voor het gemak even). Wanneer zijn baas acuut een chauffeur nodig heeft om een kruimeldief binnen twee uur bij de rechtbank af te leveren, zestien blokken verderop, is Mosley vanzelfsprekend de pineut.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

16 Blocks Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Film opnieuw bekeken, is en blijft een leuke prent. Leuk voor een filmavondje, maar speciaal is het......"

kevinvdk

"...Heel goeie film 8/10..."

Bruce

"...Leuke film. Is me niet echt bijgebleven, behalve dat ik Bruce meer een typetje vond spelen dan een k......"

16 Blocks

acties