DOA: Dead or Alive (2006)

They have the looks... That KILL

Ode aan op games gebaseerde stupide vechtfilms kunnen noemen, maar voor plot, dialoog en acteerwerk moet je ergens anders zijn.
play

4,6 details

  • 87 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
87 Min Verenigde Staten

Vier sexy vrouwen nemen deel aan een martial arts vecht-toernooi op een tropisch eiland met als doel het winnen van 10 miljoen Dollar. Eenmaal begonnen blijkt de sfeer grimmiger dan gedacht en zijn sommige tenenstanders met meer zaken bezig dan alleen de prijs in de wacht te slepen....

Regie
Corey Yuen
Cast
Eric Roberts, Sarah Carter, Devon Aoki, Jaime Pressly, Holly Valance, Natassia Malthe, Matthew Marsden, Steve Howey, Brian J. White, Collin Chou, Kevin Nash, Silvio Simac, Kane Kosugi, Derek Boyer, Fang Liu.
Budget
$ 21.000.000
Opbrengst
$ 480.314
Release
07.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Corey Yuen | Cast: Jaime Pressly (Tina Armstrong), Holly Valance (Christie Allen), Devon Aoki (Princess Kasumi), Sarah Carter (Helena Douglas), Eric Roberts (Donovan) | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2006

Games en films: zelden een goede combinatie. Computerspellen die op films gebaseerd zijn, worden meestal tot de mindere in hun genre gerekend. Maar films die op spellen gebaseerd zijn, hebben nog minder aanzien. Vaak ontbreekt het de games aan interessante verhalen en wordt er rond de personages een of ander gekunsteld plot gefabriceerd omdat films nu eenmaal ietsje meer nodig hebben. Veel aandacht wordt er meestal niet aan besteed, met als gevolg dat spelverfilmingen doorgaans stupide scripts hebben en krankzinnige dialogen.

Van de gameverfilmingen zijn films naar aanleiding van vechtspellen de ergste. Deze films zijn dan ruwweg onder te verdelen in twee categorieën: films waarin de personages uit het spel op onnatuurlijke wijze in een of ander bizar achterlijk verhaaltje zijn geperst, zoals Streetfighter, of films waarin niet eens de moeite is genomen om een verhaal te verzinnen en het modelmagere flut verhaaltje over één of ander toernooi uit het spel is gekopieerd zoals in Mortal Kombat. DOA: Dead or Alive valt in deze laatste categorie.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

DOA: Dead or Alive Nieuwsberichten

Laatste reacties

OrdannonsX

"...Rampzalig slechte film, zelfs terwijl de film het juiste publiek aanhield en zichzelf niet te serieu......"

daanbosch

"...[quote=stephaniaa]Deze film is vet cool B-) de trailer is ook gewoon lachwekkend :~ Als de film......"

daanbosch

"...Is een geweldige film! ik vind het jammer met zo,n laag sijver gegeven is!..."