Tara Road (2005)

Sometimes you must lose your life to find a new one...

Ierland

De Ierse Ria en de Amerikaanse Marilyn lijken niets gemeen te hebben, behalve een tragische gebeurtenis in hun leven. Als ze door toeval in contact komen, grijpen beiden de kans om voor een zomer van huis te ruilen. Ria vertrekt naar Amerika en ontdekt dat er een wereld voor haar open ligt, terwijl de gesloten Marilyn in het huis op Tara Road trekt, en opgenomen wordt in Ria’s Ierse vriendenkring. Hoewel de vrouwen elkaar nooit hebben ontmoet, leren zij elkaars leven kennen met alle opmerkelijke gevolgen van dien, waarbij ieder een schokkend geheim over de ander ontdekt, dat nooit naar buiten zal mogen komen….

Regie
Gillies MacKinnon
Cast
Andie MacDowell, Olivia Williams, Stephen Rea, Iain Glen, Maria Doyle Kennedy, Brenda Fricker, Sarah Bolger, Jean-Marc Barr, Alan Devlin, Eileen Colgan, Johnny Brennan, Jennifer Buckley, Virginia Cole, Jia Francis, Enrique Fonseca.
Release
11.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Gillies MacKinnon | Cast: Andie MacDowell (Marilyn), Olivia Williams (Ria), Stephen Rea (Colm) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2005

Vijf miljoen exemplaren zijn er wereldwijd al verkocht van het boek Tara Road van de Ierse auteur Maeve Binchy, wat voor een groot deel te danken is aan Oprah Winfrey die het boek adopteerde in haar beruchte ‘Book Club’. Naar de verfilming van Binchy’s vuistdikke roman werd dan ook reikhalzend uitgekeken, maar deze zal toch zowel de lezers als de niet-lezers diep teleurstellen.

Voor de regie werd de Schotse cineast Gillies MacKinnon aangetrokken, die tot dusver vooral grossiert in redelijke, maar halfbakken speelfilms als Small Faces, Regeneration en Hideous Kinky. Het acteursensemble in Tara Road bestaat uit ervaren acteurs als Stephen Rea en Lars von Triers vaste medewerker Jean-Marc Barr, maar daaraan toegevoegd is een stel kwalitatief mindere acteurs zoals televisiepersoonlijkheid Ruby Wax. Het resultaat lijkt nergens naar: Tara Road wil van alles zijn, maar is uiteindelijk uiterst ineffectief als mengeling van slappe romantiek, onsympathieke personages en vervelende humor.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tara Road

acties