Man About Town (2006)

Welcome to the deep end of a very shallow town.

Oppervlakkige tragikomedie die nooit tragisch wordt en zelden komisch is
play

5,4 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

De succesvolle Hollywood impresario, Jack Giarmo (Ben Affleck), heeft alles wat zijn hartje begeert: een succesvolle carrière, geld en een beeldschone vrouw, Nina. Toch blijft Jack het gevoel houden dat er iets in zijn leven ontbreekt en hij gaat een cursus schrijven volgen om zijn gevoelens te ontdekken. Wanneer Jack er vervolgens achter komt dat zijn vrouw hem bedriegt met zijn belangrijkste cliënt, begint zijn perfecte leventje scheuren te vertonen. Als dan ook nog zijn dagboek gestolen wordt door een ambitieuze journaliste beginnen de problemen pas echt. Als de geheimen die in zijn dagboek staan openbaar worden, kan dat het einde betekenen van Jacks carrière en privé-leven. Jack moet zich in allerlei lastige bochten wringen om zich hier uit te redden....

Regie
Mike Binder
Cast
Ben Affleck, John Cleese, Kal Penn, Gina Gershon, Rebecca Romijn, Howard Hesseman, Adam Goldberg, Jerry O'Connell, Amber Valletta, Bai Ling, Damien Wayans, Mike Binder, Erica Cerra, Samuel Ball, Laura Soltis.
Release
08.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Binder | Cast: Ben Affleck (Jack Giarmo), Rebecca Romijn (Nina Giarmo), Gina Gershon (Arlene), John Cleese (Dr. Primkin) e.a. | Speelduur: 97 minuten.

Een voice-over kan voor vele doeleinden gebruikt worden en door uiteenlopende soorten personages. Soms bestaat hij uit niet veel meer dan een collectie oneliners. Soms is hij slechts een inleiding tot het verhaal, waarbij wat achtergrondinformatie wordt gegeven. Soms levert hij cynisch commentaar op wat er op dat moment in een film gebeurt. Soms moet de voice-over inzicht geven in het gedachteproces van een (hoofd)personage. Dat laatste is in Man About Town het geval. Echt inzichtelijk is het oeverloze en vooral stuurloze gepeins van Ben Affleck echter niet. En dat geldt meteen voor de rest van de film: stuurloze nonsens die de pretenties van een diepgaand drama eigenlijk geen minuut waarmaakt.

Ben Affleck speelt Jack Giarmo, een succesvol impresario met een goed huwelijk. Hij mist echter iets in zijn leven en gaat een cursus schrijven volgen met de titel ‘Wie ben ik?’. Daar moet hij van ene Dr. Primkin, gespeeld door John Cleese, een dagboek gaan bijhouden en daarin al zijn gevoelens optekenen. Deze krijgt de kijker gepresenteerd in de vorm van een voice-over, die vooral antipathie opwekt voor Giarmo. En dat is het grootste mankement van de dramatische kant van deze film: de hoofdpersoon is een stomme, zelfingenomen klootzak die je nooit gunt dat hij zijn weg in het leven vindt en zichzelf en zijn omgeving beter leert begrijpen. Ook al overkomen hem nog zulke nare dingen, je hoopt niet dat hij de ellende te boven komt. Eerder dat het zijn ondergang wordt.

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Man About Town

acties