6,0 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Frankrijk
110 Min Duitsland

Onderzoeksrechter Jeanne Charmant Killman komt aan het hoofd te staan van een onderzoek naar dubieuze geldstromen bij een belangrijke industriële groep. Naarmate haar enquête vordert groeit haar invloed en macht binnen de Franse industriële en politieke elite. Ze wordt ook gepromoveerd. Maar Killman's werk legt eveneens een enorme druk op haar relatie.<br>Twee vragen dringen zich op: hoever ga je in het nastreven van macht zonder ten onder te gaan aan een nog grotere? En hoe goed kan een mens de honger naar macht weerstaan....

Regie
Claude Chabrol
Cast
Isabelle Huppert, François Berléand, Marilyne Canto, Patrick Bruel, Jean-François Balmer, Philippe Duclos, Jean-Christophe Bouvet, Robin Renucci, Jacques Boudet, Thomas Chabrol, Pierre Vernier, Roger Dumas, John Arnold, Jacques Bouanich, Benoît Charpentier.
Release
16.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Claude Chabrol | Cast: Isabelle Huppert (Jeanne Charmant-Killman), Patrick Bruel (Jacques Sibaud), François Berléand (Michel Humeau) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2006

Met Le Beau Serge luidde Claude Chabrol in 1959 met collega-debutanten Truffaut, en Resnais de Nouvelle Vague in. Ze presenteerden met hun korte, lowbudget films een nadruk op het stadse leven, een wantrouwen van autoriteit en afkeer van feelgood-cinema. Allerlei filmtechnische middelen zoals stilstaande beelden, onrustige muziek en vreemde montage werden ingezet om het publiek er aan te blijven herinneren dat het slechts naar een film zat te kijken. Hollywood en mainstream cinema golden daarbij als natuurlijke vijanden: de Nouvelle Vague maakte geen dromen mogelijk, maar verenigde auteurs met een sterk persoonlijke visie. Van de regisseurs die geassocieerd worden met deze Franse filmstroming is Claude Chabrol (Parijs, 1930) samen met Jean-Luc Godard veruit de meest productieve gebleken. Nu, op vijfenzeventig jarige leeftijd, regisseert Chabrol voor de zevende keer zijn lievelingsactrice Isabelle Huppert.

In L’Ivresse du Pouvoir doet Huppert in de rol van rechter Jeanne Charmant-Killman verwoede pogingen om tegen frauderende zakenmannen te procederen. Ze zet alles op alles om te zorgen dat ze een gerechtelijke voet tussen de deur krijgt van de door mannen gedomineerde en van sigarenrook doortrokken zakenwereld. De ene na de andere laat ze verschijnen in haar kantoor en ze doet haar uiterste best om zich niet te laten intimideren. Met hard, maar eerlijk spel wil ze een einde maken aan steekpenningen, frauduleuze handeltjes en leugenachtige deals. Koste wat kost moeten er koppen gaan rollen. Het werk slokt haar echter zo op, dat thuis de spanningen langzaam maar zeker toenemen. Haar man voelt zich niet serieus genomen en lijkt het slecht te kunnen verkroppen dat zij zo succesvol is.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ivresse du pouvoir, L'

acties