Wu ji (2005)

6,1 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • China
  • Hongkong
  • Japan
  • Zuid-Korea
102 Min China

Een meisje komt in haar kinderjaren een tovenares tegen die haar belooft dat ze een gewilde, mooie prinses zal worden. Verder kent het verhaal een Jonge Slaaf die veel status geniet vanwege zijn supersnelle handelen in gevaarlijke situaties. Hij wordt gevraagd de Generaal bij te staan in de strijd om het leven van de Koning te redden. Onderweg worden ze gescheiden van elkaar en raakt de Generaal gewond na een aanval door een vaag wezen in een donker gewaad. De Jonge Slaaf redt hem en trekt in opdracht van de Generaal zijn kleding aan om alleen de reddingsmissie voort te zetten. Eenmaal aangekomen bij de Koning is de Jonge Slaaf getuige van een ruzie tussen de mooie Prinses en de Koning. De Koning wil de Prinses aan de vijand afstaan, maar zij weigert zich over te geven. De Jonge Slaaf bedenkt zich geen moment en steekt, dan nog onwetend wie de man is, zijn zwaard in de borst van de Koning.

Regie
Kaige Chen
Cast
Hiroyuki Sanada, Nicholas Tse, Ye Liu, Anthony Wong, Cecilia Cheung, Dong-Kun Jang, Hong Chen, Cheng Qian.
Release
15.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Chen Kaige | Cast: Dong-Kun Jang (Kunlun), Hiroyuki Sanada (Generaal Guangming), Cecilia Cheung (Qingcheng), Nicholas Tse (Wuhuan), Ye Liu (Sneeuwwolf), e.a.| Speelduur: 102 minuten

Vijfde Generatie-regisseur Chen Kaige vierde wereldwijd triomfen met Chinese drama's als Yellow Earth en Farewell to My Concubine. De laatste bleek Chens artistieke hoogtepunt, waarvoor hij terecht een Gouden Palm en een Oscarnominatie ontving. Met zijn commerciëlere uitstapjes heeft Chen veel minder succes gekend. In 2002 realiseerde hij zijn Hollywooddebuut met de rampzalige Nicci French-verfilming Killing Me Softly. En met The Promise probeert Chen zijn voormalige cameraman Zhang Yimou en diens spektakelfilms Hero en House of Flying Daggers naar de kroon te steken. Dat mislukt op nagenoeg alle fronten.

In een oorlogszuchtig, feodaal tijdperk verschijnt de godin Manshen voor het arme meisje Qingcheng. Na het kind verteld te hebben dat haar moeder is overleden, heeft de godin een voorstel voor de kersverse wees. Ze biedt Qingcheng een leven vol luxe, macht en schoonheid. In ruil daarvoor zal Qingcheng nooit geluk in de liefde vinden. Voor het kind is de keus al snel gemaakt. Twintig jaar na deze merkwaardige proloog is Qingcheng een verbitterde concubine van de keizer en wordt haar paleis aangevallen door graaf Wuhuan. Ze wordt net op tijd gered door Kunlun, de persoonlijke slaaf van generaal Guangming. Om de eer van zijn meester niet te schenden, geeft Kunlun zich uit voor Guangming. De complicaties stapelen zich op als hij verliefd wordt op Qingcheng en zij op haar veronderstelde redder Guangming, die op zijn beurt weer verliefd wordt op haar.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Wu ji

acties