op tv

Over the Hedge (2006)

Get over it.

Een aardig animatietussendoortje dat niet zoveel voorstelt en niet grappig genoeg is.
play

6,6 details

  • 83 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Als oplichter R.J. de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. Dan komt R.J. deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken. Nadat de dieren onder leiding van R.J. op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen. Hij en R.J. worden toch vriendjes en leren met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.

Regie
Tim Johnson
Karey Kirkpatrick
Cast
Bruce Willis, Steve Carell, Nick Nolte, Thomas Haden Church, Eugene Levy, Catherine O'Hara, Allison Janney, William Shatner, Omid Djalili, Garry Shandling, Wanda Sykes, Madison Davenport, Shane Baumel, Avril Lavigne, Sami Kirkpatrick.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 155.019.340
Release
22.04.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Johnson & Karey Kirkpatrick | Cast (stemmen): Bruce Willis (RJ), Garry Shandling (Verne), Steve Carell (Hammy), William Shatner (Ozzie), Nick Nolte (Vincent) e.a. | Speelduur: 83 minuten

Sinds eind jaren ’90 zijn Pixar en Dreamworks elkaars grootste concurrenten op het gebied van de 3D-animatiefilms. Pixar kreeg de meeste lof van de critici en doet het beter in de publieke opinie, maar Dreamworks scoorde de grootste bioscoophit met Shrek 2. Dreamworks onderscheidde zich door de tegendraadsheid en de vele hedendaagse verwijzingen, terwijl Pixar (na de overname in mei 2006 definitief onderdeel uitmakend van Disney) meer voor de originele creaties en familie-entertainment ging. Over The Hedge past prima in het straatje van Dreamworks, maar gaat toch al iets meer dan de voorgaande creaties de familievriendelijke kant op.

Hoofdpersoon RJ is een wasbeer die in eerste instantie alleen aan zichzelf denkt, maar natuurlijk tot inkeer komt als hij wordt opgenomen in de ‘familie’: een bonte verzameling van kleine dieren. RJ probeert de winterslaapvoorraad van een beer te stelen, maar maakt hem daarbij per ongeluk wakker. Daarop volgt een korte, zeer ongelijke strijd om het eten, met als resultaat dat de hele voorraad op de snelweg belandt en overreden wordt door vrachtwagens. RJ krijgt één kans om zijn leven te redden en niet te eindigen in de maag van de beer. Binnen een week moet RJ de verloren voorraad zien te vervangen. Hij ziet zijn kans schoon als hij een groep dieren ontmoet, die het hele jaar alleen maar bezig is met het verzamelen van eten voor de gezamenlijke winterslaap.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Over the Hedge Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Ik vind Over the Hedge een erg leuke film voor zowel jong als oud! De film is voor mij een van de b......"

Steve-O

"...Een film die zichzelf overschreeuwt. Komt dat niet vaker voor bij DreamWorks:}..."

benjamin

"...Tegenvaller. Er zitten grappige momenten in, maar het is zeker geen hoogvlieger...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Over the Hedge

acties