Hard Candy (2005)

Strangers shouldn't talk to little girls.

Sterke, moreel ambigue thriller waarin het steeds moeilijker wordt om als kijker een kant te kiezen voor één van de twee hoofdpersonen.
play

6,6 details

  • 104 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

14 jarige Hayley is een slim meisje. Maar dat ze met de 32 jarige Jeff meegaat naar zijn appartement lijkt een domme zet. Jeff denkt dat het hem meezit, maar dan komt hij bij uit een onvrijwillige verdoving. Hij is vastgebonden, en Hayley heeft de touwtjes in handen....

Regie
David Slade
Cast
Ellen Page, Patrick Wilson, Sandra Oh, Odessa Rae, G.J. Echternkamp.
Budget
$ 950.000
Opbrengst
$ 7.022.209
Release
14.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: David Slade | Cast: Ellen Page (Hayley Stark), Patrick Wilson (Jeff Kohlver) e.a. | Speelduur: 103 minuten

In Japan zijn er jonge meisjes die internetrelaties aangaan met oudere mannen en ze vervolgens uitnodigen bij hen thuis. Daar staan de meisjes met al hun vriendinnen klaar om de oudere mannen in elkaar te slaan en te beroven. Producent David Higgins las hier een artikel over en bedacht dat over een dergelijk gegeven een interessante film gemaakt zou kunnen worden. Hij benaderde toneelschrijver Brian Nelson met dit idee en die schreef er een filmscript over. Videoclip- en reclameregisseur David Slade mocht met dat script zijn speelfilmdebuut maken en het resultaat is een intrigerende, moreel ambigue thriller geworden.

Hayley is een zeer intelligent 14-jarig meisje, dat echter op één gebied vrij naïef en niet zo slim lijkt te zijn. Via internet heeft ze namelijk de 32-jarige Jeff ontmoet en na slechts drie weken chatten spreekt ze al in levende lijve met hem af in een café. De scènes in het café hebben iets ongemakkelijks en dat komt niet alleen door de vreemde ontmoeting. Ook het krachtige camerawerk, waarbij net iets te dicht op het gezicht van Hayley wordt ingezoomd, draagt sterk bij aan het oncomfortabele gevoel.

videotrailers & clips

Laatste reacties

SeanDeNiro

"...Ik vond de film wel goed maar ook onrealistisch. De mannelijke hoofdrol heeft genoeg kansen om zich......"

11qqaazz

"...[quote=DVD-maniac][spoiler]Een vlijmscherpe, psychische thriller vond ik dit. Jammer dat de film een......"

Edwins1984

"...Hele mooie film die constant blijft boeien! Zeker een aanrader :)..."

Hard Candy

acties