Littleman (2006)

Big things come in small packages.

]Zwakke, enorm flauwe komedie over een criminele lilliputter die zich voordoet als baby om een gestolen diamant terug te krijgen.
play

4,0 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Canada
98 Min Verenigde Staten

Lilliputter Calvin Sims is een crimineel, die op een dag een kostbare diamant weet te stelen. Om het te verbergen, stopt hij het in de handtas van een voorbijgaande vrouw. Als Calvin de diamant dan terug wil hebben, besluit hij zich als een baby voor te doen. Als hij dan vervolgens door de vrouw en haar man in huis wordt genomen, gaat hij op zoek naar de diamant ...

Regie
Keenen Ivory Wayans
Cast
Marlon Wayans, Kerry Washington, Tracy Morgan, Molly Shannon, Lochlyn Munro, Dave Sheridan, Brittany Daniel, Chazz Palminteri, David Alan Grier, Shawn Wayans, Alex Borstein, John Witherspoon, Gabriel Pimentel, Linden Porco, Fred Stoller.
Budget
$ 64.000.000
Release
31.08.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Keenen Ivory Wayans | Cast: Marlon Wayans (Calvin), Shawn Wayans (Daryll), Tracy Morgan (Percy) e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2006

Verkleed als baby wordt lilliputter Calvin in een hondenmand voor de deur van een huis gezet. Even daarvoor heeft hij met zijn domme partner een grote diamant gestolen, die in de daarop volgende achtervolging in een damestas belandde. Door zich voor te doen als vondeling hoopt Calvin de steen weer te pakken te kunnen krijgen. Nog voor de bewoners de deur open hebben gedaan, komt er een hond aangelopen die hem, jawel, recht in zijn mond plast.

Bekendheid en waardering kreeg regisseur, schrijver en acteur Keenen Ivory Wayans vooral met zijn televisieshow In Living Color begin jaren negentig. Enkele compleet geflopte films later won Wayans toen toch nog de jackpot met de enorm populaire Scary Movie, die nog steeds geldt als de meest succesvolle speelfilm aller tijden die door een Afro-Amerikaan werd geregisseerd. Zowel in de eerste twee delen van die horrorparodies als in zijn vorige hit White Chicks speelden zijn broertjes Marlon en Shawn een hoofdrol. Nu schreven ze gedrieën het script voor Little Man, en het is te hopen dat ze dat niet nog eens doen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Littleman Nieuwsberichten

Laatste reacties

JamesBond

"...Deze film ops chool gezien. Echt lachen..."

X-s3ss!v3

"...[quote=cassandra]dit is helemaal geen slechte film ik vind hem juist wel laggen!! vooral de wayans......"

PasMaNNi

"...Leuke film, beetje droge humor... maar er zitten scenes in die toch wel meesterlijk zijn.... vooral......"

Littleman

acties