The Lost City (2005)

A place you leave is a place that lives forever.

5,6 details

  • 143 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
143 Min Verenigde Staten

Een rijke Cubaanse familie in Havana raakt eind jaren '50 verwikkeld in de geweldadige revolutie om het regime van president Batista omver te werpen. Een van de zoons, nachtclubeigenaar Fico Fellove (Andy Garcia), weigert zich echter in te laten met het nieuwe regime dat Ernesto "Che" Guevarra voor Fidel Castro weet te vestigen. Uiteindelijk voelt hij zich gedwongen om, met of zonder zijn grote liefde Aurora en een schrijver/huisvriend (Bill Murray), zijn geliefde Cuba te verwisselen voor het kille New York....

Regie
Andy Garcia
Cast
Bill Murray, Dustin Hoffman, Andy Garcia, Nestor Carbonell, Steven Bauer, Julio Oscar Mechoso, Enrique Murciano, Dominik García-Lorido, Richard Bradford, Jsu Garcia, Tomas Milian, Juan Fernández, William Marquez, Inés Sastre, Lorena Feijóo.
Budget
$ 9.600.000
Release
03.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Garcia | Cast: Andy Garcia (Fico), Inés Sastre (Aurora), Dustin Hoffman (Meyer) e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2006

Havana, eind jaren vijftig. De politieke situatie is verre van stabiel vanwege het op handen zijnde aftreden van president Batista en de opkomst van Fidel Castro en de zijnen. Het zijn de jaren dat de Verenigde Staten de regering Batista minder openlijk steunen, maar de kloof tussen arm en rijk nog altijd immens is. Andy Garcia ontvouwt tegen deze roerige achtergrond een meeslepend drama, waarin hij niet alleen nostalgisch terugkijkt op zijn dierbare geboortestad Havana, maar ook laat zien hoe de stad beurtelings verspeeld werd door zowel Batista als Fidel Castro, die in 1959 het premierschap overnam.

Muziek en Cuba zijn overduidelijk de twee grootste passies van acteur/regisseur Andy Garcia. Eerder maakte de geboren Cubaan al een documentaire over enkele Cubaanse musici en ook The Lost City barst van de swingende muziek in het Havana van eind jaren vijftig. Garcia speelt clubeigenaar Fico Fellove, die met de teloorgang van Batista’s macht de wereld om zich heen ziet veranderen. Het in sigarenrook gehulde upperclass milieu van maffia en rijke Amerikaanse investeerders dreigt uiteen te vallen met de opkomst van de ‘26 juli Beweging’ van de revolutionairen Castro en Che Guevara.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Lost City

acties