Curious George (2006)

Welcome to the world of Curious George!

Alleen een aanrader voor de allerkleinsten.
play

6,5 details

  • 86 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

Ted, de man met de gele hoed, adopteert 'per ongeluk' het aapje George. George is een heerlijk nieuwsgierig diertje dat, zodra zijn baasje een andere kant op kijkt, door zijn enthousiasme vaak in de problemen komt.... (Nederlands ondertiteld)

Alt titel
Nieuwsgierig aapje, Georges, Le Petit Curieux
Regie
Matthew O'Callaghan
Cast
Will Ferrell, Drew Barrymore, David Cross, Eugene Levy, Dick Van Dyke, Frank Welker, Ariel Winter, Alexander Gould, Shane Baumel, Jessie Flower, Hailey Noelle Johnson, Timyra-Joi Beatty, Terrence Hardy Jr., Kelsey Lansdowne, Christopher Chen.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 69.834.815
Release
10.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew O'Callaghan | Speelduur: 86 minuten | Stemmen: Will Ferrell (Ted), Drew Barrymore (Maggie) e.a. | Jaar: 2006

In 1941 verschijnt de eerste uitgave van het kinderboek Curious George. Het is geschreven door het uit Duitsland afkomstige echtpaar Hans en Margret Rey. Ze schreven in totaal zeven verhalen met het ondeugende aapje in de hoofdrol. Inclusief alle boekjes en producten die op Curious George zijn gebaseerd, verkocht hun uitgever ruim dertig miljoen items wereldwijd. Een televisieserie was er al, maar nu produceert Universal de filmuitvoering, die in tegenstelling tot veel recente animatiefilms specifiek mikt op de allerjongste kijkertjes. Een sneer naar het Bush-regime kun je dus wel vergeten.

De zeven oorspronkelijke verhaaltjes over het jonge aapje, die zowel geschreven als geïllustreerd zijn door het echtpaar Rey, hebben titels als Curious George krijgt een Medaille, Curious George in het Ziekenhuis of Curious George op de Fiets. Net zoals Nijntje dus, die evenals aap George sinds de eerste uitgaven is uitgegroeid tot een miljoenenindustrie. Toch staat bij Curious George, meer dan bij ons pluizige konijntje, vooral een educatieve insteek centraal, vergelijkbaar met de kinderboeken van Dr. Seuss. Door George steeds opnieuw in de problemen te laten komen, leren de lezertjes op een grappige manier hoe het wel moet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Curious George Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Roeltje

"...Jeugdsentiment! :D..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Curious George

acties