Frágiles (2005)

6,0 details

  • 93 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Spanje
93 Min Spanje

Het is niet pluis in het ziekenhuis waar Amy (Calista Flockhart) komt te werken als verpleegster. Tijdens haar nachtdiensten ontdekt ze dat er op de kinderafdeling vreemde en mysterieuze krachten aan het werk zijn. Het ziekenhuis is oud en het wordt met sluiting bedreigd. Maar dat is niet waar de jeugdige patientjes bang voor zijn. Volgens hen spookt het in het ziekenhuis, maar niemand van het verplegend personeel neemt de kinderen echt serieus. Toch kan Amy niet ontkennen dat er inderdaad vreemde zaken voorvallen. Zaken als spontaan optredende botbreuken. Zaken op de afgesloten bovenste verdieping van het ziekenhuis. Terwijl het ziekenhuis steeds meer in de greep komt van onverklaarbare gebeurtenissen, vecht Amy. Ze vecht voor de kinderen, om haar angsten te overwinnen, en voor de waarheid.

Regie
Jaume Balagueró
Cast
Elena Anaya, Gemma Jones, Richard Roxburgh, Colin McFarlane, Calista Flockhart, Michael Pennington, Fergus Riordan, Daniel Ortiz, Yasmin Murphy, Michael Gatward, Susie Trayling, Cameron Antrobus, Scarlet Carey, Lloyd F. Booth Shankley, Olivia Bjork.
Release
14.10.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Jaume Balaguero | Cast: Calista Flockhart (Amy), Richard Roxburgh (Robert), Elena Anaya (Helen) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2005

Soms is het beter om geen vragen te stellen, een waarheid die van alle genres misschien wel het beste van toepassing is op de horrorfilm. Het opschorten van ongeloof wordt het wel genoemd: je ziet, hoort of voelt dat er iets niet helemaal klopt, maar je wordt meegesleept en maakt er bewust verder geen gedachten aan vuil. Je hebt bijvoorbeeld best wel in de smiezen dat het litteken ineens niet meer op de rechter- maar op de linkerwang van de hoofdrolspeler zit, die met één welgemikt schot een oude auto laat ontploffen alsof er twintig staven dynamiet in verstopt zitten, terwijl het opeens wel erg licht is voor een nachtscène; dat soort continuïteitsfouten en gaten in de plot kunnen je uit de filmische illusie halen, maar je kiest er omwille van het entertainment voor om ze te negeren. In Fragile volgen dit soort momenten van suspension of disbelief elkaar dusdanig snel op, dat van opschorten op een gegeven moment geen sprake meer is en het gewoonweg ongeloof wordt.

Het oude en verweerde ziekenhuis Mercy Falls in Engeland wordt gesloten. Op de kinderafdeling na zijn alle patiënten, het personeel en de apparatuur al overgebracht naar de nieuwe locatie op enkele kilometers afstand. Door een groot ongeluk in de buurt zijn er in het nieuwe ziekenhuis echter te weinig bedden vrij, waardoor de kinderen nog een paar nachtjes zullen moeten wachten op hun nieuwe onderkomen. Overdag is het een drukte van jewelste in Mercy Falls, met overal dozen en drukdoenende verhuizers. 's Nachts is het een stuk rustiger met slechts één arts, een receptionist en een nachtzuster om op de kinderen te passen. Het jonge meisje Maggie brengt evenwel wat leven in de brouwerij. Ze is er heilig van overtuigd contact te hebben met de geest van een dood meisje op de tweede verdieping, die al sinds eind jaren vijftig afgesloten is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Frágiles

acties