My Super Ex-Girlfriend (2006)

If you love someone...set them free

Wie wil er nou geen superheld(in) als partner?
play

5,1 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Iemand dumpen is niet altijd even makkelijk, maar in sommige gevallen is het ook nog eens zeer gevaarlijk! Matt Saunders (Luke Wilson) denkt dat hij eindelijk zijn droomvrouw heeft gevonden in de mooie Jenny Johnson (Uma Thurman), die toevallig ook de superheldin G-Girl blijkt te zijn. Wanneer de bezitterigheid van Jenny/G-Girl voor Matt allemaal toch wat teveel wordt, besluit hij de releatie te verbreken. Maar hoe maak je het uit met een vrouw die kan vliegen, auto's op kan tillen en gaten in staal kan branden. De verlaten Jenny/G-Girl is vastberaden om Matt's leven in een hel te veranderen. Heeft hij wel de juiste beslissing genomen....

Regie
Ivan Reitman
Cast
Uma Thurman, Anna Faris, Luke Wilson, Rainn Wilson, Eddie Izzard, Wanda Sykes, Mark Consuelos, Catherine Reitman, Stelio Savante, Margaret Anne Florence, Lawrence Feeney, Tara Thompson, Mike Iorio, Eva Veronika, Kevin Townley.
Opbrengst
$ 60.896.147
Release
20.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Ivan Reitman | Cast: Uma Thurman (Jenny Johnson / G-Girl), Luke Wilson (Matt Saunders), Anna Faris (Hannah Lewis) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2006

Superheldenfilms zijn big business. Of ze nu worden bejubeld of afgekraakt, vrijwel allemaal doen ze het goed aan het loket. De opbrengsten liegen er bepaald niet om: de twee hoog gewaardeerde Spider-Man-films kostten samen, inclusief de marketing, zo'n 350 miljoen euro, maar brachten vervolgens een dikke 1,2 miljard op. En zelfs het minder interessante The Fantastic Four deed het heel redelijk met een nettowinst van 165 miljoen. Ivan Reitman, bekend van Ghostbusters en Kindergarten Cop, pikt een graantje mee van de hype en brengt een superheldenromcom. "Breaking up is never easy. Try breaking up with a superhero!"

In Hollywood worden nog immer stoelen aangeschoven aan de tafel waar die grote superheldentaart steeds opnieuw wordt aangesneden. Want dat is nog altijd een gouden regel in de filmindustrie: sleutel nooit aan een succesformule, maar melk die uit tot er niets meer te halen valt. Momenteel voeden de onzekere tijden de behoefte aan krachtige figuren die als eigen rechter en beul optreden, dus ook voor de komende jaren staan er nog vele tientallen op stapel, waaronder sequels (Hellboy 2 en Spiderman 3), prequels (Wolverine), remakes (Flash Gordon) en zelfs een enkele nieuwe die we nog niet eerder op het witte doek zagen, zoals Iron Man en Ghost Rider.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

My Super Ex-Girlfriend Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Niet slecht maar vooral Luke Wilson irriteerde me mateloos in deze film. Uma Thurman vond ik best le......"

Nickzy9

"...Het is een beetje overdreven, en natuurlijk echt nep.. Maar toch vond ik hem best leuk om naar te ki......"

SunChaser

"...Zelden een film gezien die zo de plank misslaat..."

My Super Ex-Girlfriend

acties