Rent

Rent (2005)

Eight friends. One extraordinary year.

Reviews (1)

notReal

Avatar

De muziek van RENT knalt! Bent u een musical fan en vindt u Tarzan, The Lion King en (...) helemaal het einde? Dan zult u waarschijnlijk met afgrijzen naar deze versie van 'een musical' kijken.
De enige musical die Jonathan Larson ooit gemaakt heeft, want hij stierf op zeer jonge leeftijd, nota bene één dag voor de première van zijn eigen werk.

Ik heb RENT verscheidene malen op toneel gezien, in het Nederlands (in Hengelo, BoZ en A'dam) en in het Engels (2x Broadway) en vooral in Nederland waren sommige vaste musical gasten geschokt door wat ze zagen en hoorden. De onderwerpen: Sex, Drugs, AIDS en homofilie worden zonder enige scrupules voor de kijker/luisteraar geworpen, en zo'n rauwe realiteit moet je kennelijk tegen kunnen.

Het verhaal gaat over hoop, liefde en angst. Angst voor de dood, maar ook angst voor liefde en liefde voor het leven. Het wordt intens gespeeld/gezongen en bij alle intensiteit is het soms moeilijk de ogen droog te houden..

In de film (die nu te zien is) komen al deze elementen ook weer aan bod en een beetje afhankelijk van je TV zal je in het verhaal worden getrokken.

Ik hou helemaal niet van musicals (Soldaat van Oranje vond ik na anderhalf uur dramatisch geschreeuw wel mooi geweest, hoewel de special effects voor mij als techneut dan wel weer prachtig waren), maar RENT is een buitencategorie.

Of dit een aanrader is moet u zelf maar bepalen.. ;)

PS. één jammer ding over de film (maar als je het niet weet, dan mis je het ook niet) is dat een hele mooie scene tussen de twee mannelijke hoofdrollen in de directors cut is gesneuveld. Op de DVD geeft hij wat mij betreft hier geen goede reden voor (hij vond dat het tempo van de film er een beetje uitging) en ik vind het eeuwig zonde. Maar goed, als je niet weet wat je mist, blijft de rest fantastisch.

NO DAY BUT TODAY