Deja Vu (2006)

If you thought it was just a trick of the mind, prepare yourself for the truth.

Een lekker spannende, doch flink ongeloofwaardige actiethriller voor tijdens de donkere dagen.
play

6,6 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Drama
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
126 Min Verenigde Staten

Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het deja vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.

Regie
Tony Scott
Cast
Denzel Washington, Val Kilmer, Jim Caviezel, Elle Fanning, Paula Patton, Bruce Greenwood, Adam Goldberg, Elden Henson, Erika Alexander, Matt Craven, Brian Howe, Donna W. Scott, Rich Hutchman, Enrique Castillo, Mark Phinney.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 180.557.550
Release
21.11.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Tony Scott | Cast: Denzel Washington (Doug Carlin), Paula Patton (Claire Kuchever), Val Kilmer (Agent Pryzwarra), Jim Caviezel (Caroll Oerstadt), Adam Goldberg (Denny) e.a. | Speelduur: 128 minuten Jaar: 2006

Déjà vu. Het gevoel dat iets wat momenteel gebeurt, al eens eerder is voorgevallen. Vreemd genoeg bevat Deja Vu slechts één echt déjà vu, en dan ook nog eens eentje dat alleen geïmpliceerd wordt. Denzel Washingtons personage staart aan het einde van de film eventjes licht verbaasd voor zich uit en schudt dan vol ongeloof lachend zijn hoofd. En daarmee geeft hij eigenlijk aan wat de beste houding tegenover deze film is: schudt het ongeloof van je af en geniet van de spannende actiethriller die begraven is onder een flinke berg onzin.

Die onzin komt voort uit de theorie dat déjà vu’s worden veroorzaakt doordat parallelle werelden elkaar eventjes kruisen of iets dergelijks. De makers van Deja Vu grepen dit geneuzel bij de lurven en gingen ermee aan de haal. Volgens de overlevering in de film zouden wetenschappers in dienst van de Amerikaanse overheid in het geheim per ongeluk een manier gevonden hebben om met een machine vier dagen en zoveel uur in het verleden te kijken op elke willekeurige plek op aarde en vanuit elk mogelijk standpunt. Er kan zelfs door muren heen binnenshuis gekeken worden. Maar omdat het genereren van deze beelden zoveel energie kost, kan er niet heen en weer worden gespoeld en moet er dus wel op het juiste moment naar de juiste plek worden gekeken, anders zijn de beelden waardeloos.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Deja Vu Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Zeker niet de beste Denzel Washington film die ik gezien heb. Het verhaal is net iets te ongeloofwaa......"

DennisAmerica11

"...Deze film vind ik gewoon geweldig om te kijken! Goed gemaakt! een 8..."

JamesBond

"...Oh, ja [spoiler] terugkomen terwijl je dood bent (wordt verborgen)[/spoiler]..."

Deja Vu

acties