An Inconvenient Truth (2006)

A Global Warning

Al Gore legt op een glasheldere, fascinerende manier uit waarom het broeikaseffect een gevaar is dat ons allemaal aangaat.
play

6,9 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Een bevlogen en bezielende man legt de mythen en misvattingen over de opwarming van de aarde bloot en laat zien wat we eraan kunnen doen. Die man is de voormalige vice-president Al Gore, die zich met zijn reizende 'Opwarming van de aarde-show' met hart en ziel inzet voor deze zaak. Gore is geestig, boeiend en oprecht. Hij laat op indringende en enthousiaste wijze zien wat wij als gewone burgers kunnen doen aan wat hij het 'planetaire noodgeval' noemt. Voor het te laat is. Met in 2005 het zwaarste stormseizoen in Amerika ooit lijkt het kritieke punt bereikt. Gore licht onomwonden toe hoe slecht we ervoor staan. De harde feiten en voorspellingen worden afgewisseld met zijn persoonlijke levenservaringen. Als student zag hij de milieucrisis al aankomen. Als jonge senator gaf een drama in de familie hem een andere kijk op het leven. En na bijna president geworden te zijn, wijdt hij zich nu volledig aan deze kwestie....

Regie
Davis Guggenheim
Cast
Billy West, Al Gore.
Budget
$ 1.000.000
Opbrengst
$ 46.243.000
Release
24.01.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: David Guggenheim | Cast: Al Gore | Speelduur: 100 minuten Jaar: 2006

Een Amerikaanse ex-vice-president, zes jaar geleden nog onder controversiële omstandigheden net geen president geworden, die met behulp van PowerPoint vertelt over het broeikaseffect. Dat klinkt niet bepaald als een gegeven dat een boeiende film zal opleveren. Toch is het dankzij regisseur David Guggenheim een uiterst interessante, soms zelfs verontrustende film geworden. Hij slaagde erin om van de presentatie van Al Gore, die daarmee de wereld over reisde, iets te maken wat ook filmisch de moeite waard is. Daarmee versterkt hij de boodschap en geeft Gore een veel groter publiek dan de man zelf ooit zou kunnen bereiken, hoe vaak hij de aarde ook zou rondreizen.

De presentatie van Gore komt op het witte doek waarschijnlijk nog beter tot zijn recht dan in de collegezaal, omdat Guggenheim de beschikking heeft over veel meer bewegende natuurbeelden, hoewel een groot deel letterlijk uit Gore’s dia’s komt. Maar wat de film nog veel boeiender maakt, is dat niet alleen de presentatie wordt vastgelegd, maar ook stukjes uit het persoonlijke leven van de ex-presidentskandidaat. Dat geeft de film een intimiteit en een diepere laag mee, waardoor het meer dan slechts een boodschap wordt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

An Inconvenient Truth Nieuwsberichten

Laatste reacties

SeanDeNiro

"...Deze hypocriete flierefluiter heeft generatoren bij zijn huis omdat netstroom niet toereikend is voo......"

benjamin

"...Opwarming van de aarde is een groot probleem, maar dat maakt deze docu nog geen meesterwerk. Ten eer......"

SunChaser

"...Wat een hoog cijfer voor deze hoax...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

An Inconvenient Truth

acties