The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

Witness The Birth Of Fear

Meer van hetzelfde, maar de gore en acteur R. Lee Ermey maken veel goed.

4,8 details

  • 91 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Het is 1969 en de broers Dean en Eric moeten hun land gaan dienen in Vietnam. Om nog even flink los te gaan, stappen ze met hun vriendinnen Chrissie en Bailey in de auto voor een leuke road trip. Maar de lol is snel voorbij als ze ergens in Texas crashen met de motor van Alex , die daar samen met haar vriend Holden rondtoert. Als sheriff Hoyt opduikt rekenen ze op zijn hulp, maar dat blijkt ijdele hoop. Chrissie, die door het ongeluk uit de auto werd geslingerd, ziet vanuit de bosjes hoe de sheriff Alex in koelen bloede vermoord, Holden voor dood achterlaat en de anderen in zijn patrouillewagen zet. <br>De Sheriff brengt het groepje naar de familie Hewitt, waar de jonge Thomas wordt opgevoed om het angstaanjagende monster Leatherface te worden. Het drietal wordt daar overgeleverd aan de grillen van de bizarre familie, die er niet voor terugdeinst hun zoon de vele toepassingen van de kettingzaag bij te brengen....

Regie
Jonathan Liebesman
Cast
R. Lee Ermey, Andrew Bryniarski, Lee Tergesen, Terrence Evans, Jordana Brewster, Marietta Marich, Taylor Handley, Tim De Zarn, Marcus H. Nelson, Lew Temple, Kathy Lamkin, Diora Baird, Matt Bomer, L.A. Calkins, Allison Marich.
Budget
$ 16.000.000
Release
06.10.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Liebesman | Cast: Jordana Brewster (Chrissie), Taylor Handley (Dean), Diora Baird (Bailey), Andrew Bryniarski (Thomas Hewitt/Leatherface), R. Lee Ermey (Hoyt Hewitt) e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2006

Na de drie jaar geleden verschenen remake volgt nu een prequel van de horrorklassieker uit 1974. Even duister als de remake en met dezelfde acteurs in de rollen van de gedegenereerde familie Hewitt. De slachtoffers zijn twee jongens en twee meiden die nietsvermoedend in hun lugubere val lopen. Het vervolg zagen we al, dus de spanning komt niet voort uit de vraag of de vier domme gansjes er in slagen om de hoofdhuid van Leatherface af te stropen en aan te trekken.

De film opent precies met wat de poster belooft: de geboorte van het kwaad. Het is 1939 en in de plaatselijke vleesfabriek zien we hoe een van de werkneemsters op de grond dondert en een mismaakt kindje baart. Vervolgens verspringt het verhaal naar 1969 als twee broers op weg zijn naar hun legerbasis om van daaruit naar Vietnam af te reizen. Ze hebben hun vriendinnen meegenomen, maar ver komen ze niet in de verlaten woestijn, want al snel komen ze in contact met de lokale sheriff. Nou ja, sheriff: het is Hoyt Hewitt, de vuilbekkende oom van de kettingzagende psychopaat Leatherface. Voor ze er erg in hebben zijn drie van de vier gevangen in het onheilspellende huis van de familie.

alle artikelen (6)

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning Nieuwsberichten