6,8 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Duitsland
113 Min Duitsland

Michael en Bruno zijn halfbroers. Ze zouden niet meer van elkaar kunnen verschillen dan ze al doen. Hun moeder, Jane, leidde ooit het zorgeloze leventje van de jet set, terwijl haar zonen ieder apart opgroeiden bij hun grootmoeders. Michael, een introverte moleculair bioloog, voelt zich meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen en seks. Bruno's contacten met het andere geslacht spelen zich vooral af in zijn hoofd of in het bordeel. Hij is obsessief als het om seks gaat. Voor beiden komt er een keerpunt in hun leven wanneer ze verliefd worden. Michael ontmoet een oude schoolvriendin, Annabelle. Bruno leert Christiane kennen, een vrouw die zijn voorkeur voor masochistische seks deelt. Het geluk van de broers is echter van korte duur wanneer beide vrouwen ongeneeslijk ziek worden. Bruno en Michael staan voor de keuze zich opnieuw terug te trekken in hun vertrouwde isolement of de sprong te wagen en te kiezen voor de liefde....

Regie
Oskar Roehler
Cast
Nina Hoss, Franka Potente, Martina Gedeck, Corinna Harfouch, Moritz Bleibtreu, Uwe Ochsenknecht, Tom Schilling, Herbert Knaup, Jasmin Tabatabai, Nina Kronjäger, Michael Gwisdek, Christian Ulmen, Hermann Beyer, Ulrike Kriener, Deborah Kaufmann.
Budget
$ 6.000.000
Release
10.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Oskar Roehler | Speelduur: 109 minuten | Cast: Moritz Bleibtreu (Bruno), Christian Ulmen (Michael), Franka Potente (Annaballe) e.a. | Jaar: 2006

Weinig romans hebben de laatste jaren zoveel stof doen opwaaien als Les Particules Elémentaires van Michel Houellebecq. Met zijn mengeling van expliciet neergepende pornografie, quasi-filosofische teksten en wetenschappelijke wetenswaardigheden veroorzaakte Houellebecq in 1998 een storm van protest in de literaire wereld. Met name linkse critici verzetten zich hevig tegen de nihilistische verbeelding waarmee hij het failliet van de westerse maatschappij van na de seksuele revolutie beschreef. Toch vond de roman wereldwijd gretig aftrek en werd reikhalzend uitgekeken naar de verfilming.

Bruno en Michael zijn twee halfbroers die niets met elkaar gemeen hebben. Bruno is een seksbelust, emotioneel wrak terwijl Michael een frigide, voorkomende wetenschapper is die weinig feeling heeft met de stoffelijke wereld achter zijn wiskundige formules. In enkele terugblikken zien we hoe hun moeder hen op jonge leeftijd in de steek liet om haar geluk te zoeken in een hippiecommune vol vrije seks, waar ze haar begeertes probeert na te jagen. Nu, jaren later doet Michael onderzoek naar gekloonde mensen en is Bruno constant op zoek naar de bevrediging van zijn seksuele behoeftes.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Elementarteilchen

acties