Cookers

Cookers (2001)

This Crystal Meth House Is Haunted

5,2 details

  • Drama
  • Horror
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Een trio drugsdealers besluit in een oud en verlaten huis hun drugs te bewerken. Als tijdens dit proces allemaal onverklaarbare dingen gebeuren denken ze dat dit misschien met de drugs te maken kan hebben, of zou het toch aan het huis liggen?

Regie
Dan Mintz
Cast
Brad Hunt, Cyia Batten, Frankie Ray, Patrick McGaw, Paul Banashek, Ashley Ann LaPan, Karole Nellis.
Release
23.04.2001

Filmtotaal Recensie

Regie: Dan Mintz | Cast: Brad Hunt, Cyia Batten, Patrick McGaw e.a. | Speelduur: 96 minuten

De al uit 2001 afkomstige Cookers wordt aan de man gebracht als horrorfilm, maar is dit niet in de traditionele zin. Alhoewel het zich wel bedient van bijna dezelfde middelen en ook een nagenoeg gelijk effect bereikt als een horrorfilm past de film niet echt in de programmering van een festival als het AFFF. Laten we eens nader bekijken waar we het over hebben. De ingrediënten: drie domme gasten, een bezeten huis en een enge put in de kelder. Het resultaat: een flink portie beklemming en een akelig einde dat je van mijlenver af aan ziet komen. Dat riekt toch verdraaid veel naar horror, maar het verschil zit 'm erin dat Cookers niet gaat over nare geesten, kettingzaagmoordenaars of krioelende killerwormen, maar over de verwoestende werking van drugs.

Dorena en Hector kraken een leegstaand pand midden in de bossen om er in alle rust het zwaar verslavende pepmiddel methamfetamine, ook wel bekend als crystal meth, te produceren. Deze synthetische drug is een euforie opwekkend middel dat leidt tot een versneld reactievermogen, waanbeelden en het verdwijnen van honger. Om zo min mogelijk aandacht te trekken laat Hector zijn oude vriend Merle de boodschappen doen. In ruil daarvoor wordt Merle in ruime mate voorzien van de drug die op straat ook wel poor man's cocaine en redneck cocaine wordt genoemd vanwege de lage prijs en het vlot verslavende karakter. Voor Hector en Dorena is het hun laatste klus, want ze hebben een nieuw leven in een tropische oord in de planning.