Reeker (2005)

Evil Is In The Air

Zo degelijk opgebouwd, dat de horrorfan weinig meer kan wensen.
play

5,6 details

  • 90 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Een groep studenten is op weg naar een rave midden in de woestijn. Wanneer de geplande route plotseling doodloopt, moeten ze overnachten op een verlaten plek in de woestijn. Al snel merken ze dat deze plek een schuilplaats is van iets dat het midden houdt tussen leven en dood en ze zijn hun leven daar niet zeker. Hun enige redding is een blinde student die verhoogde zintuigen heeft.

Regie
Dave Payne
Cast
Arielle Kebbel, Michael Ironside, Derek Richardson, Eric Mabius, Marcia Strassman, Tina Illman, Paul Butcher, Devon Gummersall, Christopher Boyer, Scott Whyte, David Hadinger, Les Jankey, Paul Greenstein, Steven Zlotnick, Carole Ruggier.
Release
13.03.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Dave Payne | Cast: Devon Gummersall, Tina Payne, Derek Richardson e.a. | Speelduur: 90 minuten

Al in de eerst scène laat Reeker zijn tandjes zien als een gezin midden in de woestijn even stopt langs de kant van de weg. Oerstom natuurlijk, zeker in een horrorfilm, maar ja, soms is de nood hoog en moet je nu eenmaal de auto uit. De gezinsleden krijgen het naar goed genregebruik direct zwaar te verduren, want veel blijft er niet van papa's gezicht over. Hadden ze maar naar Wes Cravens's The Hills Have Eyes moeten kijken, waarvan de remake overigens tijdens dit 22ste Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF) zijn Nederlandse première beleeft.

Regisseur Payne is een goede bekende van AFFF-eregast Roger Corman, want Corman produceerde de helft van de tot nu toe tien films die hij op zijn naam heeft staan. Je moet daarbij denken aan films met weinig tot de verbeelding sprekende titels als Alien Terminator en Alien Avengers II, maar toch schuilt daarin juist de kracht van Corman. De koning van de B-film voorziet jonge filmmakers namelijk van een klein budget, zodat ze het vak kunnen leren en misschien wel tot goede regisseurs uit kunnen groeien. De beste man heeft nu al 375 films geproduceerd, en stond als zodanig aan de wieg van de carrières van onder andere Francis Ford Coppola, Martin Scorsese en James Cameron. Of Dave Payne over enkele jaren aan dit illustere rijtje kan worden toegevoegd moet natuurlijk nog blijken, maar met Reeker heeft hij wel een zeer degelijke horrorfilm afgeleverd.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

SunChaser

"...Wat slecht zeg...."

tezalel26

"...[quote=johan stephan]lekker gore horrorfilm vooral die scene op het toilet![/quote] hahahha ik......"

johan stephan

"...Lekker gore horrorfilm vooral die scene op het toilet!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Reeker

acties