6,9 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
93 Min Verenigd Koninkrijk

Er is veel, héél veel gezegd en geschreven over George Michael. Toch hebben we nog maar heel weinig van George Michael zelf gehoord wanneer het gaat over hoe een jonge knaap uit de voorsteden van Hertfordshire, Engeland, tot één van de grootste en succesvolste sterren van zijn generatie werd. Deze documentaire geeft een niet eerder vertoonde toegang tot één van de meest beroemde mannen in de wereld maar wordt ook in de bijzondere gelegenheid gesteld om aan de hand van George zelf door zijn buitengewone leven te lopen....

Regie
Southan Morris
Cast
Mariah Carey, Elton John, Sting, Geri Horner, Noel Gallagher, Martin Kemp, George Michael, Andrew Ridgeley, Simon Cowell, Paul Gambaccini, Boy George, Pepsi & Shirlie, Kenneth Goss.
Release
01.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Southan Morris| Cast: George Michael, Andrew Ridgeley, Elton John e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2005

Anderhalf jaar geleden kondigde George Michael aan te stoppen als muzikant. Hij gaf aan genoeg te hebben van het leven in de schijnwerpers. Toch stond de 43-jarige zanger afgelopen week vier avonden in Ahoy na een afwezigheid van achttien jaar. Deze ommezwaai is tekenend voor zijn algemene houding richting de media, fans en zelfs vrienden, zo leert de documentaire George Michael: A Different Story, waarin de zanger wordt geportretteerd als een overgevoelige man die door rigoureuze beslissingen keer op keer zijn carrière en persoonlijke geluk op het spel zet.

De film brengt een min of meer chronologisch verslag van George Michaels carrière vanaf Wham!. Bandleden Andrew Ridgeley, Pepsi en Shirlie worden gevraagd naar hun ervaringen in de vier hectische jaren dat de band de hitlijsten bestormde. Ze vertellen wat veel van de geïnterviewden in deze documentaire zullen zeggen: alles werd bepaald door George Michael. Andrew wenste na vier jaar niet meer in zijn schaduw te staan en vertrok. Maar hoe graag George ook de best verkopende artiest aller tijden wilde worden, hij is nooit bestand geweest tegen de enorme druk van media en platenbazen.