The U.S. vs. John Lennon

The U.S. vs. John Lennon (2006)

Musician. Humanitarian. National Threat.

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Ik heb me deze DVD aangeschaft, louter alleen omdat de documentaire zo'n indrukwekkend beeld geeft over deze periode in het leven van John Lennon.
Ik heb verder niets toe te voegen aan mijn eerdere commentaar.

Commentaar 2007:
Prachtige documentaire over Lennon's strijd om een legaal burger van de US te worden.
Dit werd tegengewerkt door de Nixon regering omdat men Lennon als 'staatsgevaarlijk' beschouwde wegens zijn vredesactiviteiten.
Vele mensen uit die tijd, voor- en tegenstanders van Lennon, komen aan het woord. Het zal wellicht niemand verbazen dat in deze documentaire regelmatig vergelijkingen worden gemaakt met de toenmalige 'misdadige' regering van Nixon en de huidige van Bush, en dat is dan ook zeer terecht, want de gelijkenissen zijn frappant.
De ganse documentaire wordt begeleid door Lennon's muziek, en voor wie nog geen nummers van Lennon kende of ze ze niet begreep, moet deze docu maar eens bekijken en zal er een pak wijzer uit worden.
Lennon won uiteindelijk de zaak tegen zijn uitwijzing uit de Verenigde Staten, maar zou enkele jaren, in 1980, worden vermoord in de stad waar hij zoveel van hield, New York City op 8 december, een dag die ik nooit zal vergeten...